ΕΕ: Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι, με όλα τα απαραίτητα μέσα – Κοινή δήλωση των «28»

ΕΕ: Θα αντιμετωπίσουμε την απειλή ενωμένοι, με όλα τα απαραίτητα μέσα – Κοινή δήλωση των «28»

Οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την απειλή «ενωμένοι, με όλα τα απαραίτητα μέσα», σε κοινό τους ανακοινωθέν για τις πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή τους δήλωση, οι αρχηγοί των κρατών μελών της ΕΕ υπογραμμίζουν ότι στέκονται αλληλέγγυοι με το Βέλγιο και κάνουν λόγο για «επίθεση ενάντια στην ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία μας».

Οι «28» τονίζουν ότι η ΕΕ πενθεί για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ σημειώνουν ότι τα κοινά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της Ένωσης φιλοξενούνται στις Βρυξέλλες «χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης και του λαού του Βελγίου».

«Αυτή η τελευταία επίθεση ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τις ευρωπαϊκές αξίες από τις επιθέσεις της μισαλλοδοξίας. Θα παραμείνουμε ενωμένοι και σταθεροί στον αγώνα κατά του μίσους, του βίαιου εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», καταλήγουν οι ηγέτες της ΕΕ.Σχόλια