Εφάπαξ ύψους 70.000 ευρώ εισέπραξε η Θεανώ Φωτίου εν μέσω capital controls

Εφάπαξ ύψους 70.000 ευρώ εισέπραξε η Θεανώ Φωτίου εν μέσω capital controls

Εφάπαξ ύψους 70.000 ευρώ, φέρεται να εισέπραξε σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ενόσω κατείχε το συγκεκριμένο αξίωμα, και εν μέσω capital controls.

Αναλυτικότερα, και όπως αναφέρει σχετικά το protothema.gr, στις 21 Ιουλίου 2015, υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κ. Φωτίου, και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι η καταβολή εφάπαξ έχει ανασταλεί από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000.

Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν καταβληθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις μπορούν να φτάσουν και τα τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στη Θεανώ Φωτίου – Ψευδή και κίτρινα τα δημοσιεύματα για στοχοποίηση της πρώην υπουργούΣχόλια