»Έφυγε» από τη ζωή ο Ντέιβιντ Μπάουι σε ηλικία 69 ετών

»Έφυγε» από τη ζωή ο Ντέιβιντ Μπάουι σε ηλικία 69 ετών

O θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 69 ετών, νικημένος από τον καρκίνο ανακοίνωσαν η οικογένειά του και οι επίσημοι λογαριασμοί του βρετανού αστέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε ήσυχα σήμερα έχοντας δίπλα του την οικογένειά του έπειτα από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο», αναφέρουν οι λογαριασμοί του στο Twitter και το Facebook, σε μήνυμα που έχει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου.Ο «θρύλος» της ρόκ είχε γιορτάσει μόλις την περασμένη Παρασκευή τα 69α γενέθλιά του με την κυκλοφορία του 29ου άλμπουμ του, με τον τίτλο Blackstar.

Ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, έγινε γνωστός γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Ντέιβιντ Μπόουι (αγγλικά: David Robert Jones, David Bowie, 8 Ιανουαρίου 1947 – 10 Ιανουαρίου 2016) ήταν δημοφιλής Βρετανός μουσικός και παραγωγός της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρη στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970. Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ζίγκι Σταρντάστ. Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ. Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του Fame που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Η καρίερα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμLet’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχήμενα τραγούδια. Συνέχισε να πειραμάτιζεται τις δεκαετίας του 1990 και του 2000. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016, 2 μέρες μετά τα 69α γενέθλιά του. Είχε διαγνωστεί με την ασθένεια 18 μήνες νωρίτερα.Σχόλια