«Έφυγε» ο Βρετανός πιανίστας της τζαζ Τζον Τέιλορ

«Έφυγε» ο Βρετανός πιανίστας της τζαζ Τζον Τέιλορ

Απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 72 ετών ο Βρετανός πιανίστας της τζαζ Τζον Τέιλορ, έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη ενώ συμμετείχε στο φεστιβάλ της τζαζ Saveurs, στο χωριό Σεγκρέ της δυτικής Γαλλίας, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

«Η Κάρολ, σύζυγος του Τζον Τέιλορ, μας γνωστοποίησε τον θάνατό του το Σάββατο 18 Ιουλίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημαντική προσωπικότητα της βρετανικής και ευρωπαϊκής τζαζ μουσικής σκηνής από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο Τέιλορ έγινε παγκοσμίως γνωστός από τον ρόλο του πιανίστα που συνόδευε τον τρομπετίστα και συνθέτη Κένι Γουίλερ, ο οποίος απεβίωσε το περασμένο φθινόπωρο.

Επίσης, έγινε γνωστός ως μέλος του συγκροτήματος τζαζ δωματίου Azimuth που είχε σχηματίσει με τον Γουίλερ και την τραγουδίστρια της τζαζ Νόρμα Γουίνστοουν.

Γεννημένος στο Μάντσεστερ στις 25 Σεπτεμβρίου 1942, ο Τέιλορ παντρεύτηκε αρχικά τη Νόρμα Γουίνστοουν και μετά τον χωρισμό τους παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, την Κάρολ Γουέστον.

Απέκτησε δύο γιους, που έγιναν αμφότεροι μουσικοί.

Ο Τέιλορ δίδασκε τζαζ για πιάνο στο Μουσικό Κολέγιο της Κολoνίας στη Γερμανία από το 1993, ενώ ήταν λέκτορας της τζαζ στο πανεπιστήμιο του Γιορκ της Βρετανίας από το 2005.Σχόλια