Ευκαιρίες για υποτροφίες δίνει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε κρατούμενους

Ευκαιρίες για υποτροφίες δίνει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο σε κρατούμενους

Στον συνολικό αριθμό των 20 υποτροφιών σε κρατούμενους, θα προχωρήσει τος Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στα πλαίσια της  συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψε με το υπουργείο Διακιοσύνης.

Στην ίδια συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία κατεύθυνσης αντεγκληματικής – σωφρονιστικής πολιτικής και διοίκησης στο πλαίσιο προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του ΕΑΠ, με ταυτόχρονη επιδότηση των σπουδών των υπαλλήλων των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Δυστυχώς η εποχή της οικονομικής κρίσης, δεν φαίνεται ναείναι η περίοδος που επιβεβαιώνεται η φράση: «Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή».Ωστόσο, στις μέρες μας, γίνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο χώρο της φυλακής και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό»υπογράμμισε ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΝίκος Παρασκευόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «η εκπαίδευση και η καλλιέργεια, όπως δρομολογούνται, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες της ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι απαραίτητο να συνδυάζονται στις φυλακές».

«Όταν το Υπουργείο Παιδείας κατορθώνει να φτάνει παντού, όπου χρειάζεται εκπαίδευση, αρχίζει να επιτελεί το σκοπό του»τόνισε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και συμπλήρωσε πως αξίωμα του υπουργείου Παιδείας ήταν και παραμένει: «Η παιδεία, δημόσιο αγαθό για όλες και για όλους».

«Η ιδανικότερη δίοδος για να βγει κανείς από το έγκλημα είναι η συνύπαρξη της εκπαίδευσης με την κράτηση»είπε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης. Όπως ανέφερε, «η εκπαίδευση εξ αποστάσεως απευθύνεται σε όποιον για διάφορους λόγους δεν είχε την ευκαιρία να σπουδάσει,και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε στις φυλακές»  . 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π. καθηγητήςΒασίλης Καρδάσης ανακοίνωσεπως εφόσον υπάρξει ζήτηση θα δοθούν περισσότερες υποτροφίες στο μέλλον.

 

Διαβάστε επίσης:

Εισαγωγή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο χωρίς κλήρωση- εγγραφήΣχόλια