Αιφνιδιαστικά ισόβια κάθειρξη στον κορυφαίο κινέζο υπουργό που «βρέθηκε» με περιουσία 14 δισ. δολαρίων!

Αιφνιδιαστικά ισόβια κάθειρξη στον κορυφαίο κινέζο υπουργό που «βρέθηκε» με περιουσία 14 δισ. δολαρίων!

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο υπ’ αριθμόν δυο ισχυρός άνδρας της Κίνας μέχρι και το 2012 κατηγορούμενος για δεκάδες εγκλήματα που αφορούσαν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας αλλά και σκόπιμη αποκάλυψη εθνικών μυστικών».

File photo of China's former Politburo Standing Committee Member Zhou Yongkang gesturing as he speaks at group discussion during National People's Congress in Beijing

Πρόκειται για τον 72 ετών Ζου Γιονγκάνγκ, επικεφαλής του Υπουργείου Ασφαλείας της χώρας ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από μια δίκη η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, μια ενοχή την οποία ομολόγησε και ο ίδιος σε μικρό απόσπασμα βίντεο το οποίο προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση.

«Έχω συνειδητοποιήσει τη βλάβη που προκάλεσα στο κόμμα αλλά και στη χώρα μου» εμφανίζεται να λέει ντροπιασμένος ο πρώην Υπουργός, δηλώνοντας ταυτόχρονα ένοχος και εκφράζοντας τη «μεταμέλεια για τα βαρύτατα εγκλήματά του».

CHINA-POLITICS-CORRUPTION

Ο Γιονγκάνγκ συνταξιοδοτήθηκε το 2012 ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα και στο πλαίσιο μιας τεράστιας εκστρατείας που γίνεται στη χώρα κατά της διαφθοράς με πρωτοβουλία του ίδιου του Κινέζου Προέδρου Ξι Τζινπίνγκ, τα οικονομικά του έγιναν αντικείμενο εμπεριστατωμένης έρευνας των Αρχών εξ αιτίας του προκλητικού του τρόπου διαβίωσης ο οποίος με δαπάνες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων οι οποίες φυσικά δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν με κανέναν τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιουσία της οικογένειας του Γιονγκγιάνγκ έφτασε το ιλιγγιώδες ποσόν των 14 δισ. δολαρίων. 

_83564645_zhou_connections_624in
Η είδηση έπιασε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου κυριολεκτικά «στον ύπνο» καθώς έγινε χωρίς να γνωρίζουν κάτι και ενώ οι κινεζικές Αρχές αρχικά είχαν πει πως η δίκη του Γιονγκάνγκ θα γινόταν δημόσια. Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκάλεσε πως η ετυμηγορία για τον συγκεκριμένο κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο δεν ήταν η ποινή του θανάτου, όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάτι που κινεί τις σκέψεις των διεθνών αναλυτών πως προέκυψε κάποιος συμβιβασμός προκειμένου να μην αποκαλύψει άλλα ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση και εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής πυραμίδας.

 Σχόλια