Αιφνιδιαστικός έλεγχος των εισαγγελέων διαφθοράς και στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αιφνιδιαστικός έλεγχος των εισαγγελέων διαφθοράς και στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Έφοδο στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να εντοπιστούν έγγραφα που σχετίζονται με τις διαφημιστικές δαπάνες του Κέντρου, πραγματοποίησε κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας μετά από εντολή της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αναφορικά με την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών.

Στο πλαίσιο της εφόδου φέρεται να κατασχέθηκε πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων, αλλά και αλληλογραφία, που αφορούν στην υπό έρευνα περίοδο 2011-2015.

Ήδη πάντως, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος των τότε μελών του ΔΣ και Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η έρευνα αφορά στο διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για το υποέργο «Εθνική Επικοινωνιακή Εκστρατεία Πρόληψης για τον Καρκίνο», στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η ένωση εταιριών AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ, με την οποία υπογράφηκε, τον Ιανουάριο 2011, σύμβαση κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η δράση αυτή ήταν εκτός του σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος συνίσταται στην παρακολούθηση, το συντονισμό και την υποβοήθηση ενεργειών για την πρόληψη της εξάπλωσης μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι εχθές πραγματοποιήθηκε εισαγγελική έφοδος και στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, την περίοδο 2011 – 2015.Σχόλια