Έφοδος στο σπίτι και το γραφείο του Στ. Χίου μετά από μήνυση Καμμένου

Έφοδος στο σπίτι και το γραφείο του Στ. Χίου μετά από μήνυση Καμμένου

Περισσότεροι από 50 αστυνομικοί απασχολούνται τα τελευταία 24ωρα με την σύλληψη του Στέφανου Χίου μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό».

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για πλημμεληματικού τύπου αδίκημα, συκοφαντική δυσφήμηση, με τις αστυνομικές δυνάμεις παρουσία δικαστικού λειτουργού να εισβάλλουν στο σπίτι του αλλά και στα γραφεία της εφημερίδας προκειμένου να τον βρουν και να τον συλλάβουν! 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκειται για «τραβηγμένη κίνηση» που συνιστά κατάχρηση εξουσίας αλλά και παράβαση καθήκοντος, καθώς θεωρείται αδιανόητο να πραγματοποιούνται «έφοδοι» σε σπίτια ή γραφεία για αδικήματα πλημελληματικού χαρακτήρα ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν να κάνουν με την ελευθερία του τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι αντίστοιχο έιχε συμβεί πριν από περίπου δυο μήνες όταν αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα είχαν εισβάλλει στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ για να συλλάβουν τον δημοσιογράφο, Κυριάκο Θωμαϊδη, κατόπιν μήνυσης του εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη.Σχόλια