Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι πρώην τραπεζίτη

Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτι πρώην τραπεζίτη

Έρευνα σε σπίτι πρώην στελέχους της τράπεζας UBS πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η έρευνα έγινε στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, στις 4 Ιουλίου και οι αρχές κατάσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους.

Σύμφωνα με τους Financial Times η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών, με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.

Ο Χρήστος Σκλαβούνης διετέλεσε για χρόνια στέλεχος της UBS στην Ελλάδα και το 2013 είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δύο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους Financial Times στον Χρήστο Σκλαβούνη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την έρευνα.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η ελληνική κυβέρνηση, έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για να εντοπίσει πλούσιους Έλληνες που φοροδιαφεύγουν, με τη βοήθεια ελβετικών τραπεζών. Στόχος είναι αφενός, η αύξηση των εσόδων, αφετέρου η ικανοποίηση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, καθώς την ώρα που κάποιοι φυγαδεύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, οι Έλληνες πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν περικοπές δαπανών και αύξηση φορολογίας, λόγω των μνημονίων.

 Σχόλια