Έφοδος των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

Έφοδος των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

Έφοδο στη Γενική Γραμματεία Εσόδων έκαναν χθες (12/5) οι Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Εσόδων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ και ένας ιδιώτης λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο υπάλληλος, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε κατάστημα χρωματοπωλείο έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από δύο εβδομάδες ο 50χρονος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών είχε πάει για έλεγχο με ακόμη έναν συνάδελφό του σε χρωματοπωλείο στη Νέα Σμύρνη. Χθες, θα πήγαιναν ξανά για να υπογράψουν την έκθεση για τον έλεγχο που είχαν κάνει πριν από δύο εβδομάδες. Με δεδομένο ότι υπήρχαν υποψίες για τον 50χρονο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προστέθηκε στο κλιμάκιο ακόμη ένας νεαρός ελεγκτής.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, κάποια στιγμή ο νεαρός ελεγκτής αντιλήφθηκε ότι ο κατηγορούμενος προσποιήθηκε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Τον ακολούθησε κι εκεί διαπίστωσε ότι ο λογιστής της εταιρείας του έδωσε ένα φάκελο. Τον ρώτησε τι περιέχει μέσα ο φάκελος ωστόσο δεν πήρε απάντηση.

Όταν το κλιμάκιο επέστρεψε στην υπηρεσία ενημερώθηκε ο προϊστάμενος ο οποίος ζήτησε από τον 50χρονο να ανοίξει το ντοσιέ. Εκεί, βρήκε τον φάκελο που περιείχε 3.000 ευρώ και με τη σειρά του ενημέρωσε τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ που προχώρησαν στη σύλληψη του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών και του λογιστή της εταιρείας. Αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (13-5-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 Σχόλια