Έφτασαν τους 48.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σε όλη την επικράτεια

Έφτασαν τους 48.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σε όλη την επικράτεια

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», που μετέφερε με 582 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε 322 άτομα από τη Μυτιλήνη και 260 από τη Χίο.

Την ίδια ώρα, στην Ελευσίνα έφτασε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που μετέφερε 1433 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν στη συνέχεια σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στον Πειραιά φιλοξενούνται συνολικά 4.400 άτομα.


 

 

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών έφτασαν αργά το βράδυ της Κυριακής μέσω Cesme οι 6 Αξιωματικοί της Τουρκικής Αστυνομίας (υπάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Σμύρνης) που θα εγκατασταθούν στο Hotspot της Χίου στην περιοχή του Χαλκειούς με σκοπό την επίβλεψη της διαδικασίας επανεισδοχής στη γείτονα χώρα.

Στην αίθουσα επιβατών του Τελωνείου της Χίου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της Ασφάλειας Γ. Κεβόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Ακολούθως οι 6 Τούρκοι Αξιωματικοί, πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες, μετέβησαν συνοδεία περιπολικών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου και θα διαμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί.


 

Aξίζει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ότι έως τα μέσα της εβδομάδας θα απομακρυνθούν πρόσφυγες από τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω αρχικά προς τα λιμάνια της Καβάλας, του Βόλου, της Ελευσίνας, του Σκαραμαγκά, του Λαυρίου και ενδεχομένως της Κρήτης.

Το επόμενο βήμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπει τη διασπορά τους σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας που λειτουργούν στη Στερεά Ελλάδα, όπως στη Μαλακάσα, το Σχιστό και τον Ελαιώνα, αλλά και σε ειδικούς χώρους που έχουν κατασκευαστεί στη Φιλιππιάδα, τα Γιάννενα, το Κουτσόχερο, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, τη Βέροια, το Κιλκίς, τα Διαβατά και τη Δράμα.


 

Τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο φιλοξενία στο Σχιστό αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στα πλαίσια της περιοδείας του έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.

Πηγή βίντεο: politischiosΣχόλια