Έφτασε η πρώτη ομάδα προσφύγων-μεταναστών στο hotspot της Χίου

139 1

Επίσημη «πρώτη» σήμερα για το hot spot της Χίου με την πρώτη άφιξη ομάδας προσφύγων και μεταναστών λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι.

Στο Κέντρο και Πιστοποίησης βρέθηκαν το πρωί στελέχη του Ομίλου Εταιριών «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) με επικεφαλής το διευθύνοντα σύμβουλο, Γρηγόρη Στεργιούλη, που έκανε λόγο για έναν πρότυπο οικισμό φιλοξενίας προσφύγων που έχει όλες τις προδιαγραφές για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ συνέβαλαν στο πλαίσιο προγράμματος εταιρικής ευθύνης στον εξοπλισμό του Κέντρου με οικίσκους και λοιπά είδη.

Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Στεργιούλη, θα επιδιωχθεί ο δεσμός της εταιρείας με τη Χίο να λάβει έναν πιο μόνιμο τρόπο, μετά τη συνεργασία που υπήρξε με την τοπική κοινωνία, για το Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης, και θα υπάρξουν και άλλες δράσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα προσφέρθηκαν από την εταιρία κουπόνια καυσίμων για οχήματα δασοπυρόσβεσης, ενώ εξαγγέλθηκαν και άλλες κοινωφελείς δράσεις.

 Join the Conversation

1 comment

  1. Λευτέρης Κατσάς Απάντηση

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΩΣΙΒΙΑ ΒΑΡΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΥΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ