8:55 Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Εγγράφως θα απαντήσει σε ερωτήματα ο Κομίνης

Εγγράφως θα απαντήσει σε ερωτήματα ο Κομίνης

Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης κλήθηκε να βρεθεί στην αίθουσα της εκδίκασης της υπόθεσης του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όμως αρνήθηκε λόγω προσωπικών προβλημάτων. Του ζητήθηκε εκ νέου σήμερα, όμως και πάλι αρνήθηκε για τον ίδιο λόγο.

Ετσι ο αθλητικός δικαστής ζήτησε μέσα σε 48 ώρες από τον διαιτητή να του απαντήσει εγγράφως σε ερωτήματα που θα του τεθούν. Κατόπιν οι απαντήσεις θα γνωστοποιηθούν στους δικηγόρους των δύο ομάδων και κατόπιν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα έχουν άλλες 48 ώρες προθεσμία για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους.

Οπότε μέχρι την Τετάρτη σίγουρα δεν θα έχουμε απόφαση.

“Οχι” σε ΠΑΟΚ για αναβολή και Κομίνη

Τι κατέθεσε η πλευρά του ΠΑΟΚ

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: «Δεν θα αναφερθώ στον βιασμό της προσωπικότητας ενός ανθρώπου όπως την περιέγραψε ο κ. Γκαγκάτσης, αλλά ούτε και στα όσα έχει κάνει ο κ. Σαββίδης και το πόσο αγαπητός είναι στην Β. Ελλάδα. Η οργάνωση του αγώνα ήταν εξαιρετική παρά το γεγονός ότι έγινε μέσα σε 20 ώρες. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν διαμαρτύρονται και αυτό φαίνεται στο βίντεο του αγώνα. Όλο αυτό αρχίζει από τις διαμαρτυρίες του κ. Λυμπερόπουλου. Από εκεί αρχίζει όλο αυτό που γίνεται. Δεν συνέβη τίποτα ακόμα και όταν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν γύρω από τον επόπτη. Ο κ. Σαββίδης προφανώς κατεβαίνει χωρίς να το συνειδητοποιήσει ότι είχε το όπλο πάνω του. Δεν είναι βίαιη η είσοδος του, κάνει νόημα στην ομάδα να φύγει και του κάνει νόημα ο αρχηγός όχι και επιστρέφει στη φυσούνα. Προφανώς κάτι ακούει κάτι γίνεται, ανέφερε ότι τον χειροκρότησαν από τον πάγκο της ΑΕΚ και αλλάζει ξαφνικά κατεύθυνση, όταν προκληθεί δεν είναι ανθρώπινο να κινηθεί προς τα εκεί; δεν είναι σωστό αλλά είναι ανθρώπινο. Δεν πέρασε καν από το μυαλό του να το χρησιμοποιήσει. Είναι ακόμα εκνευρισμένος και βγάζει το μπουφάν από την έντασή του. Είναι ανθρώπινο. Εκεί βγήκε η φωτογραφία χωρίς να το έχει δει κανείς στο γήπεδο, εκεί φαίνεται να έγινε και το περιστατικό με τον κ. Δημητριάδη το οποίο βέβαια δεν προκύπτει από κάποιο βίντεο. Οι άνθρωποι της ασφάλειας όπως είπαν όλοι δεν προξένησαν κανέναν φόβο. Αν είχε δει ο κ. Δημητριάδης το όπλο θα αντιδρούσε έτσι; Λέω λοιπόν το εξής, ότι ακόμα και τώρα ο κ. Λυσάνδρου λέει ότι ενήργησε με την εντολή του διαιτητή, δεν είχε να κάνει με το όπλο η διακοπή. Μπορεί να ήθελε να πάει μέσα να δει το βίντεο για την φάση. Η παρουσία του Σαββίδη δεν κρατάει πάνω από τρία λεπτά. Για δικούς του λόγους φεύγει και φεύγει από το γήπεδο. Στις 11 παρά υπάρχουν δημοσιεύματα ότι έχει φύγει από το γήπεδο. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι είδε το όπλο ο διαιτητής ή κάποιος άλλος! Υπάρχει συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή ο οποίος λέει ότι κανένας δεν είδε το όπλο. Άρα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της ΑΕΚ ότι τρομοκρατήθηκαν οι παίκτες. Ο Βράνιες συζητάει χαμογελώντας με τον Πρίγιοβιτς. Ο Κονέ παραδέχεται ότι περιμέναμε αν θα κατακυρώσει το γκολ ο διαιτητής για να βγούμε. Το πρόσωπο του κ. Δημητριάδη φαίνεται ότι είναι απόλυτα ήρεμο. Η ΑΕΚ βρήκε λόγο να μη συνεχιστεί ο αγώνας και επιτρέψτε μου να πω ότι υπάρχει μεθόδευση. Ήμουν στα αποδυτήρια και έβλεπα την άνεση με την οποία κυκλοφορούσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Το πιο χοντρό λάθος του διαιτητή είναι ότι δεν βγήκε στη σέντρα να σφυρίξει και αν δεν θέλει η ΑΕΚ ας μην παίξει. Όφειλε να αναφέρει τη δήλωση της ΑΕΚ και την άρνησή της να επανέλθει. Άφησα το θέμα της οπλοφορίας του κ. Σαββίδη και προσκομίζουμε την άδεια. Ο μόνος περιορισμός που αναγράφεται είναι για τον κανονισμό των αεροδρομίων. Συμφωνούμε ότι δεν είναι ωραία εικόνα, αν ήθελε να απειλήσει κάποιον θα το έκανε έτσι σε κοινή θέα; Θα κλείσω με την ανθρώπινη δήλωση του κ. Σαββίδη με την οποία ζήτησε συγγνώμη».

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης στη δική του αγόρευση είπε: «Έχουμε έναν ισχυρισμό τρόμου και φόβου από την πλευρά της ΑΕΚ. Πρέπει να δούμε αν αυτό τον τρόμο και τον φόβο τον διαπιστώνει ο άρχων του αγώνα. Τουλάχιστον δεν φαίνεται αυτό από το φύλλο του αγώνα. Η ασφάλεια του αγώνα έχει αποδειχθεί από τον κ. Στυλιάρα και για να σφυρίξει ο κ. Κομίνης. Πότε τον ένιωσαν τον φόβο οι παίκτες της ΑΕΚ, όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης ή μετά από μιάμιση ώρα; Πώς ταυτίζεται ο φόβος και ο τρόμος μετά από μιάμιση ώρα; Υπήρξα ποδοσφαιριστής και έχω ζήσει πολύ χειρότερα πράγματα με μπράβους να μας δέρνουν πριν μπούμε στο γήπεδο, όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές δεν ένιωσαν τίποτα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν βγήκαν από μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο κάποιος τους ειδοποίησε, σφύριξε ο διαιτητής. Ο κ. Δημητριάδης είπε το εξής, το θέμα ήταν η είσοδος του κ. Σαββίδη με τους συνοδούς του. Εντοπίζεται ο φόβος και ο τρόμος σε ένα και μόνο πρόσωπο, στον κ. Σαββίδη. Πρέπει να τα λάβετε αυτά υπόψιν σας αλλά θέλουμε και να μας τα διευκρινίσει και ο κ. Κομίνης. Η διακοπή του αγώνα οφείλεται στην μη κάθοδο της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ αυτοδιαψεύδεται! Αφού ο τρόμος έχει να κάνει με τον κ. Σαββίδη και εκείνος αποχώρησε πώς γίνεται να συνεχιστεί ο φόβος και ο τρόμος; Η χρήση του φόβου έγινε αφού ειπώθηκε οτι το ματς είναι 1-0. Επειδή γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δικάσουμε με τα δημοσιεύματα και την ευαισθησία που δείχνουν κάποιοι σε άλλους. Δεν θα ερχόμασταν σε εσάς αλλά θα πηγαίναμε στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ή του ΠΣΑΤ. Εσείς πρέπει να αποδώσετε δικαιοσύνη με βάση τα πειθαρχικά έγγραφα. Υπάρχει αμφισβήτηση ακόμα και για τον αν είναι Έλληνας ο κ. Σαββίδης. Εγώ χαίρομαι που μπορώ να μιλάω μαζί του στα ποντιακά».

Ο τρίτος δικηγόρος του ΠΑΟΚ, ο Λάμπρος Μπίρδας, ήταν και ο πιο φειδωλός αναφέροντας απλώς: «Για τον Σαββίδη δεν υπάρχει απειλή, δεν υπάρχει πρόκληση τρόμου και ανησυχίας. Δεν προκύπτει το άρθρο 19, ούτε για τον Σαββίδη ούτε για τον Μίχελ».

 

Τι κατέθεσε η πλευρά της ΑΕΚ

Αναγκαστική χαρακτήρισε τη διακοπή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης υποστήριξε πως εφόσον η εισβολή αυτή ανάγκασε την Κυβέρνηση να αποφασίσει την αναστολή του πρωταθλήματος, είναι δυνατόν ο κ. Κομίνης να μην αποφάσιζε την διακοπή της αναμέτρησης.

Παράλληλα πρόσθεσε πως ουδέποτε υπήρξε σφύριγμα του κ.Κομίνη προκειμένου να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην αγόρευσή του ο κ.Λυσάνδρου:

Λυσάνδρου: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν μίλησε ο κ. Γκαγκάτσης για μένα ήταν να ζητήσω αύξηση από την ΑΕΚ εφόσον τρομοκρατώ την Τούμπα και έχω τέτοια δύναμη. Έχει ανέβει η αυτοεκτίμησή μου. Ο διαιτητής μπορούσε να βγει στο γήπεδο να ξεκινήσει το ματς. Και τότε εμείς να μην βγούμε. Εγώ δεν άκουσα κάποιο σφύριγμα. Άκουσα μια φασαρία, έτρεξα να δω τι γίνεται. Ο Κομίνης δεν μου είπε για σφύριγμα ούτε ότι βγαίνει. Μου είπε ότι με φώναζε και δεν πήγαινα. Ότι με έψαχνε. Δεν υπήρχε σφύριγμα. Αμέσως έτρεξα και ρώτησα τον κ. Κομίνη ο οποίος μου είπε ότι δεν σφύριξε και ότι με έψαχνε γιατί είχα πάει να δω τους παίκτες. Ο κ. Κομίνης αν ήθελε να συμπληρώσει κάτι θα το έγραφε. Έχει τοποθετηθεί τρεις φορές και είπε το ίδιο πράγμα. Επειδή δεν πρέπει να μένουν ασάφειες ο κ. Κομίνης ουδέποτε κάλεσε τις δυο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένας διαιτητής διεθνής και έχει υπάρξει σε κρίσιμα παιχνίδια τα οποία έχουν φτάσει σε αυτή την πειθαρχική και ήταν και στον τελικό του Βόλου. Έχω μια ένσταση για το αν ο κ. Γκαγκάτσης την ώρα των επεισοδίων ήταν κάτω. Όταν εγώ πήγα στη φυσούνα να δω τι γίνεται ήμουν με τον κ. Σαραϊδάρη. Εγώ τον κ. Γκαγκάτση δεν τον είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών. Έχω μια ιδιότητα που είναι συγκεκριμένη, μπορεί να είμαι πλέον σύμβουλος αλλά η ιδιότητα δεν φεύγει. Αυτό που έπρεπε να κάνω και εγώ αλλά και οι άλλοι αξιωματούχοι ήταν να δείξουμε ψυχραιμία και να μαζέψουμε τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο μας. Έπρεπε να διαφυλάξουμε την ασφαλή παραμονή ή αποχώρηση μας. Αρνούμαι το ειρωνικό χειροκρότημα, είναι προσβλητικό να το λένε αυτό. Με το που έφυγε ο κ. Κομίνης και πήγε προς τα αποδυτήρια έκανα νόημα στους ποδοσφαιριστές να μπουν και οι παίκτες. Εκτελούσαμε την εντολή του διαιτητή. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μπορεί να φοβήθηκαν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, στην πλειοψηφία του όμως είχαν φοβηθεί. Μιλάμε για την εκτέλεση μια αθλητικής δραστηριότητας, χρειάζεται μια ψυχολογική ετοιμότητα. Εμείς εξαντλήσαμε κάθε πιθανότητα μαζί με τον διαιτητή και τον κ. Γκαγκάτση. Η τελευταία αντίδραση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Εγώ συμμετείχα σε μια περίπτωση, ρώτησα τον κ. Κομίνη, “Σε τι κατάσταση είσαι εσύ μετά από τόσες διαμαρτυρίες;” Εγώ είπα ότι είναι καθαρά θέμα ασφάλειας. Η ασφάλεια υπαγορεύει το να βγει ο διαιτητής και να πει 1-0. Αν έλεγε κάτι άλλο, θα έμπαιναν όλοι μέσα. Εμείς αυτό που είπαμε στον Κομίνη, ότι αδυνατούμε λόγω ανασφάλειας, του το είπαμε για να το αξιολογήσει. Δεν του το είπαμε ως αντίρρηση».

Για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη είπε: «Μπήκε ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας, ένοπλος και συνοδευόμενος! Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη! Σκεφτείτε την εικόνα! Ήταν σοκαριστικό! Έγινε πρωτοσέλιδο σε 17 χώρες. Πριν άκουσα τόση συζήτηση για το αν έχει η όχι άδεια οπλοφορίας ο κ. Σαββίδης. Εδώ έχουμε κάτι πρωτοφανές μπήκε πρόεδρος ομάδας μέχρι τη σέντρα μαζί με την ασφάλειά του. Αν δεν ήταν κόντρα στα αθλητικά ιδεώδη δεν θα υπήρχε απόφαση της ΕCA για την αποβολή του ΠΑΟΚ. Η απόφαση του Υπουργού ελήφθη σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Στο ανώτατο κλιμάκιο όλων των επιπέδων. Αυτή η απόφαση ονοματίζει το όπλο και τον κ. Σαββίδη. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό να αποτελεί λόγω διακοπής μιας ολόκληρης διοργάνωσης, και να μην αποτελεί λόγο διακοπής ενός αγώνα; Η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία, δεν άφησε να γίνει ούτε το ΠΑΣ-Απόλλων! Ακούστηκε ότι κρίνεται τίτλος! Αυτό είναι συναισθηματικός εκβιασμός!! Αφού μένουν άλλες 5 αγωνιστικές! Έχουμε έναν ιδιοκτήτη ομάδας που μπήκε μαινόμενος οπλοφορώντας μέσα στο γήπεδο! Είναι τόσο ισχυρό αυτό, που δεν ασχολήθηκε κανείς με τον Μίχελ».

Η δικηγόρος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου, είπε με τη σειρά της: «Απ’ όσα έγιναν, σείστηκε όχι η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η υφήλιος. Ο Κομίνης υπήρξε θύμα απειλής εκ μέρους του Ιβάν Σαββίδη, που εισήλθε βίαια και οπλοφορώντας. Ο Κομίνης υπέστη την εισβολή στον χώρο του. Μπήκε μέσα ένας ένοπλος, με 7-8 συνοδούς και ο ένοπλος δεν ενοχλήθηκε από κανέναν! Η κατακύρωση του γκολ στα αποδυτήρια, μας δείχνει ότι ο διαιτητής ήταν σε μια κατάσταση στην οποία δεν έπρεπε να βρεθεί. Ο κ. Μίχελ πλησίασε τον διαιτητή και του είπε “Είσαι τελειωμένος” σε τι κατάσταση ήταν αυτός ο άνθρωπος. Υπάρχει άνθρωπος που θα πει ότι δεν έκανε καλά η ΠΑΕ ΑΕΚ που έστειλε τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια; Η ΑΕΚ νομίμως ακολούθησε τον διαιτητή. Γιατί διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ θέλει να διαρκεί ο φόβος και η τρομοκρατία τόσο όσο συμφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ήθελε να πατήσουμε ένα κουμπί, να συνέλθουμε και να αγωνιστούμε. Ο εισβολέας δεν είχε συλληφθεί. Ποιος έδινε εγγύηση ότι δεν θα ξαναέμπαινε μέσα ο ένοπλος; Η αγωνία του κ. Λυσάνδρου δεν ήταν αν θα γινόταν ο αγώνας, αλλά τι θα γινόταν αν έλεγε ο κ. Κομίνης ότι δεν μετρούσε το γκολ. «Πού ήταν η αστυνομία όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης με τους συνοδούς του, όταν έσπρωξε τον κ. Δημητριάδη, όταν ο κ. Μίχελ πήγε στον διαιτητή; Ήταν απούσα και δημιούργησε αίσθημα ανασφάλειας!».

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας