Αίγινα: Αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης από τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου

Αίγινα: Αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης από τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου

Την αφαίρεση της άδειας οδήγησης του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου, ο οποίος κατηγορείται για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα 5χρονο κοριτσάκι, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος κατείχε την άδεια οδήγησης του χειριστή ταχύπλοου από τον Μάρτιο του 2014.

Η απόφαση της Περιφέρειας ελήφθη έπειτα από δημοσιεύματα αναφορικά με τις διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ’ αποστάσεως», καθώς και με την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο κ. Λυκουρέζος.

Η Περιφέρεια ως αποτέλεσμα, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, καθώς αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική δήλωση που έκανε η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου:

«Η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από τα δημοσιεύματα εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καθώς και ρεπορτάζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, αναφορικά με διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ’ αποστάσεως» καθώς και την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο Θρασύβουλος-Κωνσταντίνος Λυκουρέζος του Παναγιώτη, ο οποίος ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας, προχώρησε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες.

Πρώτον, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον ιατρό Μάρκο Αντωνίου, πνευμονολόγο –φυματιολόγο, μετά από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή των ενδιαφερόμενων να ανανεώσουν άδεια οδήγησης στο ιατρείο του, αλλά αρκεί η προσκόμιση δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο.

Δεύτερον, προχώρησε στην αφαίρεση της άδειας οδήγησης την οποία ο Θ. Λυκουρέζος είχε λάβει το Μάρτιο του 2014, και

Τρίτον, τον παρέπεμψε σε ιατρική επανεξέταση από τη Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή».

 

 

 

Σχόλια