Αίγινα: Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις διασωθέντων & τραυματιών

Αίγινα: Νέα στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις διασωθέντων & τραυματιών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την τραγωδία της Αίγινας, με τις νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως να ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

Αναλυτικότερα, το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που ερεύνησε τα δακτυλικά αποτυπώματα στο ταχύπλοο, αντί να ρίχνει «φως» στην υπόθεση, αφήνει κενά για το ποιος οδηγούσε το συγκεκριμένο σκαρί.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε έγγραφο της Αστυνομίας προς το Λιμεναρχείο της Αίγινας, πολλά αποτυπώματα βρέθηκαν αταυτοποίητα, ενώ ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου κατηγορούμενου καθώς και του δύτη που μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται πως «Ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου μηχανών με το αποτύπωμα της δεξιάς παλάμης», ανήκει στον κατηγορούμενο.

Ωστόσο, πουθενά δεν αναφέρεται εάν έχουν βρεθεί δαχτυλικά αποτυπώματα του κατηγορουμένου στο τιμόνι, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα για το ποιος τελικά ήταν ο οδηγός του ταχύπλοου.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις

Την ίδια ώρα, διασωθέντες και τραυματίες της τραγωδίας υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους ότι ο χειριστής του ταχύπλοου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και δεν έκανε κάτι για να αποφύγει την σύγκρουση.

«Ενώ ο καπετάνιος της λάντζας κόρναρε1-2 φορές προς τον χειριστή του ταχύπλοου, εκείνος φάνηκε να μας αγνοεί συνεχίζοντας την πορεία του ευθεία καταπάνω μας», επισημαίνουν.

Παράλληλα, καταγγέλλουν την καθυστέρηση των ασθενοφόρων όταν έφθασαν οι τραυματίες στο λιμάνι της Πέρδικας.

«Επικρατούσε το απόλυτο χάος  Άνθρωποι ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, ακούγονταν φωνές και κραυγές τρόμου και αγωνίας, βλέπαμε νεκρούς ανθρώπους να επιπλέουν. Δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή ούτε σωσίβια στη θάλασσα. Μετά κολυμπούσαμε περιμένοντας βοήθεια. Στο λιμάνι της Πέρδικας αντικρίσαμε μία κατάσταση χάους, καθώς δεν είχαν καταφθάσει ακόμη τα ασθενοφόρα. Οι διασωθέντες προσπαθούσαμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες ο ένας στον άλλον, μέχρι που μετά από αρκετή ώρα έφθασαν τα ασθενοφόρα για να πάρουν τους πιο σοβαρά τραυματισμένους», σημειώνουν σχετικά με όσα ακολούθησαν της σύγκρουσης.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο επέδειξαν πλήρη αδιαφορία και δεν έκαναν οτιδήποτε για να τους βοηθήσουν.

«Διέκρινα τον χειριστή του ταχυπλόου που είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε και άκουσα τον 10χρονο γιο μου να του φωνάζει ‘’ρίξε μας ένα σωσίβιο, τι μας κοιτάς’’. Αμέσως το σκάφος μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Από το σημείο δε διέκρινα ποιος ήταν ο χειριστής του σκάφους εκείνη την στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ένας διασωθείς.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν οι καταθέσεις δύο επιβαινόντων στο ταχύπλοο που υποστηρίζουν πως όταν έφθασαν στο λιμάνι της Πέρδικας επιβιβάστηκαν σε ταξί και μετέβησαν στο σπίτι του 77χρονου γιατί «δεν ήξεραν τι να κάνουν» και όταν ηρέμησαν πήγαν στο Λιμεναρχείο της Αίγινας.

Ακόμη, θολό φαίνεται πως παραμένει το τοπίο αναφορικά με τους επιβάτες του ταχύπλοου, καθώς η μαρτυρία γυναίκας που επέβαινε στη μοιραία λάντζα αναφέρει ότι είδε πάνω στο ταχύπλοο μια νεαρή γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών.

 

 Σχόλια