Αίγινα: Ποια είναι τα πρόσωπα κλειδιά που κατονόμασε ο 77χρονος χειριστής

Αίγινα: Ποια είναι τα πρόσωπα κλειδιά που κατονόμασε ο 77χρονος χειριστής

«Φως» στις τρεις κρίσιμες ώρες που μεσολάβησαν από την σύγκρουση στην Αίγινα μέχρι την εμφάνιση του χειριστή του ταχύπλοου ενώπιον των λιμενικών Αρχών καλείται να ρίξει η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News και όπως προκύπτει από την κατάθεση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο Λιμεναρχείο του νησιού, πέντε πρόσωπα – κλειδιά γνωρίζουν τις λεπτομέρειες για την υπόθεση αφού βοήθησαν διαδοχικά τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να βγουν στη στεριά και τον χειριστή να φτάσει με αυτοκίνητο μέχρι τη λιμενική Αρχή.

Δεν προσήχθησαν για κατάθεση!
Τα πέντε αυτά πρόσωπα, ωστόσο, δεν προσήχθησαν να καταθέσουν, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του Σάκη Κατιφέ και της 5χρονης κόρης του, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Μέσω του δικηγόρου τους, Σπύρου Βλάσση, ζητούν να κληθούν για να καταθέσουν, φωτίζοντας έτσι το μυστηριώδες τρίωρο. «Πέντε άνθρωποι είναι συνένοχοι στη συγκάλυψη ενός εγκλήματος και οι άνθρωποι αυτοί δεν προσήχθησαν. Όταν παίρνεις τους αυτουργούς από τον τόπο ενός εγκλήματος δεν έχεις συμμετοχή; Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αναζήτησε κανείς. Εκ μέρους της οικογένειας των θυμάτων καταθέτουμε αίτημα στην Εισαγγελία ώστε να κληθούν να καταθέσουν», λέει ο κ. Βλάσσης.

Η κατάθεση του 77χρονου
Στην αρχική του κατάθεση ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος αναφέρει ονομαστικά τέσσερα πρόσωπα που τον βοήθησαν, ενώ κάνει λόγο και για ένα πέμπτο άτομο το οποίο δεν κατονομάζει.

«Αμέσως μετά το συμβάν τηλεφώνησα με το κινητό μου στον γνωστό μου Π.Γ. στην Αίγινα και του ζήτησα να σπεύσει προς βοήθειά μου”. Το συγκεκριμένο άτομο έσπευσε κοντά του, όπως περιγράφει, με φουσκωτό στο οποίο επέβαινε και ο Α.Μ., ο οποίος παρέλαβε τους τρεις άλλους ηλικιωμένους από το ταχύπλοο, για να τους μεταφέρει στο λιμάνι και ο Π.Γ. έμεινε μαζί του στο τσακισμένο σκάφος που έμπαζε νερά. Παράλληλα, ο Π.Γ. επικοινώνησε με άλλον γνωστό τους, τον Λ.Ν., συνταξιούχο πλοίαρχο “ο οποίος επέβαινε σε φιλικό σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στο Αγκίστρι και ανέφερε ότι το “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” κινδύνευε να βυθιστεί”, λέει ο 77χρονος και προσθέτει: “Τότε ο Λ. Έστειλε για βοήθεια το βοηθητικό σκάφος (σ.σ. Tender) του σκάφους στο οποίο επέβαινε (“ΝΤΟΥΕΝΤΕ ΙΙ” υπό σημαία Παναμά).

Με πληροφορίες από το τη Real news

 Σχόλια