Εγκαταλείπουν το Σεΐχη του Ντουμπάϊ

Εγκαταλείπουν το Σεΐχη του Ντουμπάϊ

Μετά την κόρη του, άσυλο φαίνεται πως ζήτησε και η σύζυγός του Χάγια

Πληροφορίες θέλουν την πριγκίπισσα Χάγια, γυναίκα του ηγέτη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ να έχει εγκαταλείψει τη χώρα ζητώντας αρχικά άσυλο στη Γερμανία.

Φήμες θέλουν η αδερφή του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα να έχει διαφύγει από τη χώρα με τη βοήθεια του Γερμανού πρόξενου. Αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημα χείλη, ούτε στο Ντουμπάι, ούτε όμως και στη Γερμανία, φαίνεται πως η πριγκίπισσα Χάγια βρίσκεται τελικά στη Βρετανία μαζί με τα παιδιά της, τον γιο της Ζαγιέντ, 7 ετών και την κόρη της Αλ Τζαλίλα, 11 ετών.

Η φυγή και η απαγωγή της πριγκίπισσας Λατίφα, κόρης του Σεΐχη.

Η πριγκιπική οικογένεια είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης στα τέλη του 2018, όταν η κόρη του Σεϊχη Μοχάμεντ, πριγκίπισσα Λατίφα δραπέτευσε από το Ντουμπάι και στη συνέχεια απήχθη από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Ινδίας, που τη γύρισαν δια της βίας και πάλι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τότε σε επίσημη αναφορά τους ΗΑΕ είχαν πει πως η πριγκίπισσα Λατίφα χρειαζόταν βοήθεια καθώς ήταν ευαίσθητη και χρειάζεται βοήθεια προκειμένου να μην πέσει θύμα εκμετάλλευσης…

 

 

 

 

Το δημοσίευμα του Guardian τώρα αναφέρει πως η πριγκίπισσα Χάγια βρίσκεται στο Λονδίνο, έχει πολύ καλές σχέσεις με την βρετανική βασιλική οικογένεια και διαθέτει έπαυλη 85 εκατομμυρίων λιρών κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον.

Τη ρήξη στις σχέσεις της με τον σύζυγό της, φούντωσε η απουσία της από το Ασκοτ τον Ιούνιο, καθώς είναι δεινή ιππέας και συμμετέχει συχνά σε αγώνες εκεί. Πάντα συνήθιζε δε να εμφανίζεται με το σύζυγό της εκεί.

Η 45χρονη πριγκίπισσα Χάγια παντρεύτηκε τον δισεκατομμυριούχο Σεΐχη το 2004 και είναι η έκτη επίσημη σύζυγός του. Είναι κόρη του αποβιώσαντος βασιλιά της Ιροδανίας και αδερφή του νυν μονάρχη της χώρας. Φοίτησε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Βρετανίας, ενώ σπούδασε φιλοσοφία, πολιτική και οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εχει διατελέσει μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πρέσβειρα καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών στο πρόγραμμα επισιτισμού.

Οι ίδιες φήμες θέλουν το Ντουμπάι να έχει ζητήσει από τη Βρετανία την επιστροφή της πριγκίπισσας στο Ντουμπάι, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ασφάλειά της, όσο παραμένει «φυγάς» και μακριά από την πριγκιπική οικογένεια. Ωστόσο, το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών αρνείται πως δέχτηκε οποιοδήποτε αίτημα από τα ΗΑΕ για το θέμα.

«Τα ΗΑΕ δεν σκοπεύουν να σχολιάσουν φήμες που αφορούν την ιδιωτική ζωή ορισμένων. Οσο για το αν δημιουργήθηκε επεισόδιο με Γερμανούς ή Βρετανούς διπλωμάτες η απάντηση είναι όχι» ανέφερε από την πλευρά του εκπρόσωπος της πρεσβείας των Εμιράτων στην Βρετανία.

Οι λόγοι φυγής των γυναικών πάντως σύμφωνα με φήμες έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής τους και την άσκηση σωματικής βίας από πλευράς του Σεΐχη.

Σχόλια