Έγκυος με ένα παιδί: Tips για μια ξεκούραστη εγκυμοσύνη

Έγκυος με ένα παιδί: Tips για μια ξεκούραστη εγκυμοσύνη

Εάν είστε έγκυος και περιμένετε το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας γνωρίζετε ότι η δεύτερη εγκυμοσύνη είναι πιο δύσκολη συγκριτικά με την πρώτη και αυτό επειδή έχετε ήδη ένα παιδί που θέλει προσοχή.

Οι ευκαιρίες λοιπόν για να ξεκουραστείτε είναι λίγες. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για μια υγιή εγκυμοσύνη, κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας με το παιδί σας.

Ξεκουραστείτε όταν το παιδί σας ξεκουράζεται

Θα έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές τη φράση «η μητέρα κοιμάται όταν το μωρό κοιμάται» και όμως το πιθανότερο είναι να μην το τηρείτε αφού όταν το παιδί κοιμάται είναι ευκαιρία να κάνετε ένα σωρό δουλείες στο σπίτι. Τώρα όμως , κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης, είναι πολύ σημαντικό να αναγκάσετε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, να ξεχάσετε τις δουλειές του σπιτιού και ξεκουραστείτε ενώ το παιδί σας ξεκουράζεται.

Αφήστε τους άλλους να κάνουν ψυχαγωγήσουν το παιδί

Κανονίστε όσες περισσότερες συναντήσεις μπορείτε με φίλους που έχουν παιδιά, έτσι ώστε το παιδί σας να μπορεί να παίξει με τα παιδιά τους κι εσείς να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε. Προσκαλέστε επίσης στο σπίτι φίλους και συγγενείς για να σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας με το παιδί ή κανονίστε συναντήσεις σε παιδότοπους και παιδικές, ώστε το παιδί σας να παίξει αρκετά και να εκτονώσει την ενέργειά του.

Ενθαρρύνετε δραστηριότητες που το κρατούν απασχολημένο

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και ειδικότερα τις μέρες που μπορεί να αισθάνεστε αδιάθετη ενθαρρύνετε δραστηριότητες που θα απασχολούν δημιουργικά το παιδί στο σπίτι. Μπορείτε να του αναθέσετε να κάνει κάποιες κατασκευές από χαρτί ή πλαστελίνη που τόσο αρέσει στα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι οι εναλλακτικοί τρόποι χρήσης και συνδυασμού πραγμάτων βοηθάει το παιδί να καλλιεργήσει τη δημιουργική σκέψη και να δίνει διέξοδο στη φαντασία που διαθέτει.

Μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας και το παιδί για να είστε «έτοιμοι»

Όσο λιγότερο στρες έχετε τόσο καλύτερη θα είναι και η εγκυμοσύνη σας. Το πιθανότερο είναι να έχετε φτιάξει ήδη μια λίστα με τις υποχρεώσεις που θέλετε να διευθετήσετε μέχρι να έρθει το νέο μέλος της οικογένειας και να θέλετε να εκπαιδεύσετε το μεγάλο σας παιδί τώρα που έχετε περισσότερο χρόνο. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι η άφιξη ενός νέου παιδιού όπως και να το κάνουμε είναι μια τεράστια αλλαγή και για πρώτο παιδί και αποσταθεροποίηση της καθημερινότητάς του. Μην επιχειρήσετε λοιπόν μεγάλες όπως το να «κόψετε» την πιπίλα, το μπουκάλι ή το να του μάθετε τις διαδικασίες αγωγής στην τουαλέτα.

Διαβάστε επίσης:

Έγκυος η Υβόννη Μπόσνιακ; – ΦΩΤΟΣχόλια