ΕΓΚΛΗΜΑ χωρίς προηγούμενο: Τροφοδοτούσαν την Τρόικα με στοιχεία-μαϊμού

116 1

Θέμα ύψιστης σημασίας που ενδεχομένως ακουμπά και σε ποινικές ευθύνες υπουργών καθίστανται τα ψευδή στοιχεία με τα οποία τροφοδοτούνταν οι εκπρόσωποι της τρόικας για το ασφαλιστικό σύστημα.

Τις αποκαλύψεις λοιπόν της «Εφ.Συν.» επακολούθησε η βαριά καταγγελία του αν. υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλη, ο οποίος ανέφερε ότι τα μεγέθη των συνταξιοδοτικών δαπανών που δίνονταν στην τρόικα των δανειστών μας ήταν παραποιημένα, αφού δεν είχαν συμπεριληφθεί οι περικοπές των μνημονίων!

«Με κατεύθυνση του υπουργείου Εργασίας υπολογίζονταν οι συνταξιοδοτικές δαπάνες χωρίς να αφαιρούνται οι μειώσεις οι οποίες έγιναν μέσα στα πέντε μνημονιακά χρόνια», ανέφερε σχετικά ο κ. Στρατούλης ανάβοντας φωτιά στα μπατζάκια του τέως υπουργού Γ. Βρούτση, ο οποίος ουσιαστικά καταδικάζεται ως παραχαράκτης στοιχείων.

Με αυτόν τον απλό αλλά ανοίκειο συνάμα τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο κ. Βρούτσης εμφάνιζε ότι ο μέσος όρος των κύριων συντάξεων ήταν λίγο πάνω από 1.100 ευρώ όταν ο πραγματικός μέσος όρος κυμαινόταν στα 664,8 ευρώ. Ομως η κατηφόρα των πεπραγμένων Βρούτση δεν σταματά εδώ αφού, σύμφωνα με τον αν. υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για να δώσει ακόμη μεγαλύτερο εύρος στις συνταξιοδοτικές δαπάνες (ώστε να πετύχει άραγε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις;) συμπεριελάμβανε στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και τα προνοιακά επιδόματα (που αφορούσαν βέβαια την ασκούμενη κοινωνική πολιτική του εναπομείναντος κράτους πρόνοιας που δεν είχε γκρεμίσει η μνημονιακή λαίλαπα).

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε τα προνοιακά επιδόματα με τις συντάξεις και να μην προστίθενται όταν δίνουμε στοιχεία, στον μέσο όρο των συντάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης θέτοντας προ των τεράστιων ευθυνών του τον κ. Βρούτση.

Το τι έχουν προκαλέσει αυτές οι πρακτικές Βρούτση εμφαίνεται από το κλίμα που επικρατούσε στο γερμανικό Κοινοβούλιο μεταξύ των εκπροσώπων των Γερμανών πολιτών. «Το κλίμα που υπήρχε μέχρι πριν από 20 μέρες, ήταν ότι στην Ελλάδα είναι προνομιακά μεγάλες οι συντάξεις», είπε ο κ. Στρατούλης αναφερόμενος στο θέμα του γερμανικού Κοινοβουλίου, που ωστόσο λύθηκε με την επιστολή με τα στοιχεία που αποκατέστησαν την αλήθεια των αριθμών την οποία με τόσο βάναυσο τρόπο είχε προσβάλει η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πηγή: Εφ.  Συντ.Join the Conversation

1 comment

  1. Arholeka Vasso Απάντηση

    Εαν υπολογισουμε συνταξιουχους δημοσιου, δεκο, τραπεζουπαλληλων που ειναι πανω απο 1.500.000 και το λιγοτερο που παιρνουν ειναι καταμεσο ορο 1100 ευρω τουλαχιστον με τα επικουρικα τους και στο ικα η κατωτερη συνταξη με επικουρικο 650 ευρω τοτε δεν μας τα λετε καλα κε Στρατουλη. Οι υπολοιποι παιρνουν ΕΚΑΣ και φτανουν παλι τα 600 ευρω. Μηπως κυριε Στρατουλη υπολογιζετε την μεση συνταξη με το καθηλωμενο εναντι που δινεται για συνταξη? Ετσι βγαινει. Καντε διαχωρισμο των ευγενων ταμειων απο το ικα κλπ να δουμε την αληθεια. Μην κρυβετε και εσεις τις παχυλες συνταξεις πισω απο εκεινες του ικα