Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για τα ΜΜΕ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για τα ΜΜΕ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από τις συναρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

Κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο των ΜΜΕ, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου δεν έχει καμία σχέση με τον καταλογισμό οφειλών και φόρων εκ μέρους των ΜΜΕ.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει υπόψη το σκεπτικό του ΕΣΡ, ενώ είπε ότι ο αριθμός των αδειών πρέπει να είναι απεριόριστος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ συμφωνεί για το μετοχολόγιο, αλλά όχι και για τις εταιρείες που είναι υπό σύσταση. Επίσης, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε προσθήκη προγραμμάτων προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ατόμων ΑμΕΑ.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης κατέθεσε στην Επιτροπή το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικώς με τη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά στην μονοθεσία των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, επανέλαβε ότι ο υπουργός στο νέο νομοσχέδιο καθορίζει τα πάντα, σε μία αναχρονιστική λογική, κάτι που συνιστά περιορισμό του πλουραλισμού.

Ζήτησε, επίσης, για τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ να έχουν τη δυνατότητα παράλληλης εργασίας.

Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων με τις ομιλίες των εισηγητών των κομμάτων και των βουλευτών.Σχόλια