Εγκρίθηκε με τα… «χίλια ζόρια» στις Επιτροπές της Βουλής το κατεπείγον του πολυνομοσχεδίου

104 0

Δεκτή έγινε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, επικαλέσθηκε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης, καθώς επίκειται συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Με την πρόταση συμφώνησαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. «Ο κόσμος ξέρει ότι κάναμε σοβαρή διαπραγμάτευση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάκης Μπαλαούρας.

«Οι τοίχοι αυτοί έχουν βαρεθεί να ακούν αυτήν την κοινότυπη δικαιολογία, την οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, μετήλθαμε και εμείς πολλές φορές», επεσήμανε ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, λέγοντας ότι «εν γνώσει των κοινών μας σφαλμάτων δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Ο κ. Μπαλαούρας σχολίασε πως ούτε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι με την διαδικασία.

«Κατεπείγον είναι για όσους θέλουν να έχουν νταβατζήδες, για τους άλλους είναι μία κανονική συζήτηση», δήλωσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε να έρθουν τρεις – τέσσερις εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Με την πρόταση συμφώνησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός.

«Στο βαθμό που υπάρχει σύμφωνη γνώμη των κομμάτων, η τυπική προσήλωση στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του Κανονισμού είναι σφάλμα», συμφώνησε ο κ. Δένδιας.

«Το περίεργο θα ήταν να το φέρνατε με κανονική διαδικασία. Το έχουμε συνηθίσει, ή ΠΝΠ ή κατεπείγον νομοθετείτε», είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τη διαδικασία με την πρόσκληση κάποιων φορέων.

Τέλος, από την πλευρά του ο εισηγητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε: «Έχουν χάσει την σημασία τους οι λέξεις. Η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε με έκτακτες διαδικασίες 20% και είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο, και εσείς φτάσατε στο 70% και ο κυνισμός είναι αδιανόητος. Δεν μπορείτε να είστε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση».Join the Conversation