Εγκρίθηκε με τα… «χίλια ζόρια» στις Επιτροπές της Βουλής το κατεπείγον του πολυνομοσχεδίου

Εγκρίθηκε με τα… «χίλια ζόρια» στις Επιτροπές της Βουλής το κατεπείγον του πολυνομοσχεδίου

Δεκτή έγινε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, επικαλέσθηκε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης, καθώς επίκειται συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Με την πρόταση συμφώνησαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. «Ο κόσμος ξέρει ότι κάναμε σοβαρή διαπραγμάτευση μέχρι το βράδυ της Δευτέρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάκης Μπαλαούρας.

«Οι τοίχοι αυτοί έχουν βαρεθεί να ακούν αυτήν την κοινότυπη δικαιολογία, την οποία, για να είμαστε ειλικρινείς, μετήλθαμε και εμείς πολλές φορές», επεσήμανε ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, λέγοντας ότι «εν γνώσει των κοινών μας σφαλμάτων δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Ο κ. Μπαλαούρας σχολίασε πως ούτε και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι με την διαδικασία.

«Κατεπείγον είναι για όσους θέλουν να έχουν νταβατζήδες, για τους άλλους είναι μία κανονική συζήτηση», δήλωσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε να έρθουν τρεις – τέσσερις εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Με την πρόταση συμφώνησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιός.

«Στο βαθμό που υπάρχει σύμφωνη γνώμη των κομμάτων, η τυπική προσήλωση στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του Κανονισμού είναι σφάλμα», συμφώνησε ο κ. Δένδιας.

«Το περίεργο θα ήταν να το φέρνατε με κανονική διαδικασία. Το έχουμε συνηθίσει, ή ΠΝΠ ή κατεπείγον νομοθετείτε», είπε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τη διαδικασία με την πρόσκληση κάποιων φορέων.

Τέλος, από την πλευρά του ο εισηγητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε: «Έχουν χάσει την σημασία τους οι λέξεις. Η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε με έκτακτες διαδικασίες 20% και είχατε ξεσηκώσει τον κόσμο, και εσείς φτάσατε στο 70% και ο κυνισμός είναι αδιανόητος. Δεν μπορείτε να είστε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση».Σχόλια