Εγκρίθηκε το έργο για την αποκατάσταση των προσφυγικών στην Λ.Αλεξάνδρας

Εγκρίθηκε το έργο για την αποκατάσταση των προσφυγικών στην Λ.Αλεξάνδρας

Η αποκατάσταση των προσφυγικών πολυκατοικιών στην Λ.Αλεξάνδρας είναι μεταξύ των τριών έργων αναπτυξιακού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Αθήνας, που δρομολόγησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την έγκριση των εισηγήσεων της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, Ερμίνας Κυπριανίδου.

Το δεύτερο έργο αφορά τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, με την επισκευή δύο εμβληματικών κτιρίων στο πάρκο Ελευθερίας, που ανήκαν στην ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ακόμη, δρομολογήθηκε η ανακατασκευή της πλατείας Ηλία Ηλιού.

Ειδικότερα, τη μελέτη για την αποκατάσταση των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας δρομολόγησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την έγκριση των εισηγήσεων της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, Ερμίνας Κυπριανίδου. «Ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, που απαντά στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία και τον προσανατολισμό της περιοχής», όπως σημειώνει η κ. Κυπριανίδου.

Το έργο, με τίτλο «Ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης των προσφυγικών πολυκατοικιών στη Λ. Αλεξάνδρας» εντάσσεται στις αστικές αναπλάσεις και χρηματοδοτείται με 1.000.000.000 ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας.

Το δεύτερο αφορά στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, με την επισκευή δύο εμβληματικών κτιρίων. Πρόκειται για την επισκευή του διατηρητέου κτιρίου Νο 8, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο πάρκο Ελευθερίας, προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ, και την ανακαίνιση παρακείμενου, πρώην κτιρίου ΕΑΤ- ΕΣΑ, προϋπολογισμού 16.2158 ευρώ.

Τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά, διατηρητέα μνημεία και στόχος των παραπάνω έργων είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου μουσείου Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης, το οποίο αποτελεί αίτημα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ).

Τέλος, δρομολογήθηκε η ανακατασκευή της πλατείας Ηλία Ηλιού, στο δημοτικό διαμέρισμα Υμηττού, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, με πρόβλεψη για ανάπλαση του νοτιοδυτικού τμήματος της πλατείας, έκτασης περίπου 2.500 τ.μ., με έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό. Στόχος είναι η προστασία, η αναβάθμιση και η βελτίωση του τοπικού αστικού ιστού, καθώς και η περιβαλλοντική αποκατάσταση του μικροκλίματος, στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης.

Πηγή: in.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Προσφυγικό – Τουσκ: Η Ευρώπη δεν αντέχει άλλους πρόσφυγεςΣχόλια