Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης – Φρένο στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης – Φρένο στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Καταψήφισε επί της αρχής η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο όμως εγκρίθηκε από την Επιτροπή με τις θετικές ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και Ένωσης Κεντρώων.

Αναλυτικότερα, «κατά» ψήφισαν οι βουλευτές ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής, ενώ η Νέα Δημοκρατία επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Οι βουλευτές του Ποταμιού άλλαξαν πάντως στάση τελευταία στιγμή και ψήφισαν υπέρ, προκειμένου να περάσει το νομοσχέδιο και να συζητηθεί στην Ολομέλεια, μετά την άρνηση των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με το νομοσχέδιο ότι δεν αφορά στη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια, και αυτό θα ξεκαθαριστεί με διάταξη που θα εισαχθεί στο νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε τέσσερις αλλαγές που θα γίνουν στο νομοσχέδιο:

– άρθρο 12: θα γίνει διευκρίνιση που θα καθιστά σαφές, χωρίς να αλλάζει το περιεχόμενο του νόμου, ότι δεν αφορά την υιοθεσία.

– οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις κρατούμενες μωρομάνες θα αφορούν μητέρες με παιδιά έως οκτώ ετών.

– εκπαιδευτική άδεια: «μετά την παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων για την αποκλειστική αρμοδιότητα χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας δεν μπορώ να είμαι βασιλικότερος του βασιλέως ή εισαγγελικότερος των εισαγγελέων», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανακοίνωσε ότι «η ρύθμιση θα μεταβληθεί, θα υπάρχει και η αρμοδιότητα του ανακριτή μαζί με το Πειθαρχικό Συμβούλιο και σε περίπτωση διαφωνίας θα αποφασίζει το Δικαστικό Συμβούλιο. Επομένως κριτήριο για την χορήγηση άδειας θα είναι και τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία». Σημειώνεται ότι η ρύθμιση φέρεται να αφορά την εκπαιδευτική άδεια του κρατούμενου Ρωμανού.

– χρήση όπλων από εξωτερικούς φρουρούς.Σχόλια