Εκατέρωθεν «πυρά» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Εκατέρωθεν «πυρά» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Αλλεπάλληλες αντιδράσεις πυροδότησε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργικό συμβούλιο, με τη Νέα Δημοκρατία να του επιτίθεται σε σκληρή ανακοίνωσή της, για να λάβει λίγο αργότερα την απάντηση του Μαξίμου.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε «περιθώριο σημαντικών βελτιώσεων στο ασφαλιστικό των αγροτών», καλώντας τους σε διάλογο, απέρριψε εμμέσως τα σενάρια εκλογών, ενώ μίλησε και για όσα έχει κάνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, τονίζοντας ότι περιμένει και από τους εταίρους να κάνουν όσα έχουν υποσχεθεί.

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα

«Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή των ΜΑΤ να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες;», αναρωτιέται η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση – απάντησή της στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Κατά τη ΝΔ, Ο πρωθυπουργός είναι «εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης».

«Σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα. Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του.

Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει «έξω από το δωμάτιο», ενώ την ίδια ώρα, «μέσα», άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας.

Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία.

Όμως, με αντισυνταγματικές αποφάσεις «κάτω από το τραπέζι», δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του», αναφέρει η ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ κλείνει λέγοντας: «Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος. Κανείς πια δεν τον πιστεύει. Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες; Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;».

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου

Στην αντεπίθεση πέρασε το Μαξίμου μετά την επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη ΝΔ, καταλογίζοντάς της πως «δίνει την ύστατη μάχη της για λογαριασμό της διαπλοκής».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δίνει αυτή τη μάχη παριστάνοντας τον υπερασπιστή των αγροτικών συμφερόντων και υποκινώντας την αδιαλλαξία των πιο ακραίων στοιχείων».

«Δίνει αυτή την μάχη παριστάνοντας τον φίλο της μεσαίας τάξης και των επαγγελματιών και κρύβοντας, όσο τουλάχιστον μπορεί, τον αληθινό θατσερικό της εαυτό. Δίνει αυτή τη μάχη ελπίζοντας να αποβεί η μάχη της διαπραγμάτευσης εις βάρος της κυβέρνησης και ολόκληρου του ελληνικού λαού», συμπληρώνει.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι «στον πυρήνα αυτής της πολιτικής βρίσκεται η απεγνωσμένη προσπάθειά τους, να κρατηθεί όρθιο το αμαρτωλό καθεστώς της ανομίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

«Είτε το θέλουν είτε όχι, το καθεστώς αυτό τελειώνει. Ο τόπος γυρίζει, επιτέλους, σελίδα», καταλήγει το Μαξίμου.Σχόλια