Εκατοντάδες ακτιβιστές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στο Παρίσι για το κλίμα

Εκατοντάδες ακτιβιστές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στο Παρίσι για το κλίμα

Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν σήμερα μια μακρά ανθρώπινη αλυσίδα σε μεγάλη λεωφόρο του ανατολικού Παρισιού, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, προκειμένου να καταγγείλουν «την επείγουσα κατάσταση του κλίματος», την παραμονή της συγκέντρωσης στη Γαλλία 150 ηγετών για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά μήκος του βουλεβάρτου Βολτέρ οι ακτιβιστές, που αναμένεται να φθάσουν τις «πολλές χιλιάδες» σύμφωνα με τους διοργανωτές, κρατάνε χέρι-χέρι, μερικοί φωνάζοντας «Πιο ζεστά από το κλίμα». Πολλοί από αυτούς έχουν φέρει πλακάτ που όπου αναγράφονται συνθήματα όπως «Θα είναι μεγάλοι μόνο αν είμαστε στα γόνατα» ή ακόμη «Εκμεταλλεύονται, ρυπαίνουν, επωφελούνται! Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι κοινωνική και κλιματική».

«Θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από την κοινή γνώμη στους ηγέτες. Απογοητευθήκαμε πολύ από την ακύρωση της διαδήλωσης, αλλά είναι μια καλή εναλλακτική για να κινητοποιηθούμε», εξηγεί η Οντ, 29 ετών, που ήρθε μαζί με δύο φίλες της, που είναι, όπως κι εκείνη, ερευνήτριες στις επιστήμες της ζωής στη γη.

Για τον Λεό, φοιτητή Φιλοσοφίας στα παρισινά προάστια, 21 ετών, «αυτή η ανθρώπινη αλυσίδα είναι μια αντι-εξουσία των πολιτών στην επίσημη διάσκεψη που θα είναι αντι-παραγωγική, γιατί γίνεται μαζί με τους βιομηχάνους που τα συμφέροντά τους είναι αντίθετα με την οικολογία».Σχόλια