Εκατοντάδες δικηγόροι απέκλεισαν το υπουργείο Δικαιοσύνης

Εκατοντάδες δικηγόροι απέκλεισαν το υπουργείο Δικαιοσύνης

Έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι με πανό και συνθήματα για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Οι δικηγόροι απαίτησαν την απόσυρση του προσχεδίου, το οποίο -όπως ανέφεραν- οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση της πλειονότητας του δικηγορικού σώματος.

1

«Πρόκειται για ανορθολογικό και αντισυνταγματικό προσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, απροσχημάτιστα, μέτρα φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, υπό το μανδύα ασφαλιστικών ρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, και πρόσθεσε: «Δε θα ανεχθούμε να πληγούν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των δικηγόρων».

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τα αιτήματα των δικηγόρων και επισήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται μέχρι τώρα να τους χορηγήσει συγκεκριμένα ποσοτικοποιημένα στοιχεία των προτάσεών της, καθώς και την σχετική αναλογιστική μελέτη.Σχόλια