Εκχύλισμα αλόης για αντιγηραντική και καταπραϋντική δράση

Εκχύλισμα αλόης για αντιγηραντική και καταπραϋντική δράση

Η αλόη είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας για φαρμακευτικούς και καλλυντικούς σκοπούς. Έχει πολλές και σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες, που μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας. Κυκλοφορεί σε μορφή χυμού, χαπιών, αποξηραμένης σκόνης, αιθέριου ελαίου, ελαίου βάσης, βάμματος και εκχυλίσματος. Αποκτήστε κάποια από τα παραπάνω προϊόντα από ένα ενημερωμένο online φαρμακείο για να προσφέρετε ξεχωριστή φροντίδα στον εαυτό σας.

To εκχύλισμα αλόης προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του φυτού και θεωρείται ένα από τα πιο ευεργετικά εκχυλίσματα που υπάρχουν στην αγορά, αφού είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, Β12, C, E και φολικό οξύ. Έχει αποδεδειγμένες αναπλαστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Θρέφει την επιδερμίδα σε βάθος, χάρη στα πολύτιμα συστατικά του.

Περιέχεται σε προϊόντα αντιγήρανσης, συμβάλλοντας στη διατήρηση της φρεσκάδας και ελαστικότητας της επιδερμίδας. Ακόμα, έχει ισχυρή αποτοξινωτική δράση και συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα και στον καθαρισμό των πόρων του.

Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, αφού εκτός των βιταμινών του περιέχει και πάρα πολλά ιχνοστοιχεία. Η αίσθηση δροσιάς που προσφέρει, οφείλεται στην παρουσία του σαλικυλικού οξέως, που έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Περιέχεται σε σκευάσματα που χορηγούνται για να αντιμετωπίσουν τις μελανιές, τις εκδορές και τους μυοσκελετικούς πόνους.

Είναι πολύ δραστικό εκχύλισμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος, χωρίς πρόβλημα. Απλώς, χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα, όπως συμβαίνει με όλα τα εκχυλίσματα βοτάνων.

Σχόλια