Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή του Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη

Εκδικάζεται σήμερα η αγωγή του Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη

Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση της αγωγής του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, για άρθρο που είχε δημοσιευθεί τον Μάρτιο του 2015 υπό τον τίτλο «Π. Καμμένος. Έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Η κίνηση του υπουργού Άμυνας να προχωρήσει δικαστικά, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Δημιουργήθηκε διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης στον Ανδρέα Πετρουλάκη, που συγκέντρωσε παραπάνω από 4.000 υπογραφές, ενώ το θέμα κατήγγειλε και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου ως ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

Στηρίζουν Πετρουλάκη

Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη δικαστική διαμάχη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας πως «ασφαλώς κάθε πολιτικός, όπως κάθε πολίτης, έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν θεωρήσει ότι μια επίθεση που δέχεται δεν συνιστά πολιτική κριτική, αλλά συκοφαντία. Όμως αυτή η διάκριση πρέπει να γίνεται από τον πολιτικό με πολύ αυστηρά κριτήρια».

«Το ότι επελέγη αγωγή και όχι η μήνυση, αλλά και το γεγονός ότι ζητείται ως αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δείχνει ότι ο στόχος δεν είναι η ηθική αποκατάσταση του κ. Καμμένου –η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί με ένα εξώδικο ή με απλή μήνυση– αλλά η εξόντωση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και η τρομοκράτηση των υπολοίπων».

«Είναι ενδεικτικό μιας επικίνδυνης, αυταρχικής και ηθικά και πολιτικά απαράδεκτης αντίληψης που όλο και περισσότερο φαίνεται να ενστερνίζεται όχι μόνο ο κ. Καμμένος προσωπικά, αλλά και συνολικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την αντίληψη.

Η Φώφη Γεννηματά είπε, πως «η αγωγή εναντίον του Α. Πετρουλάκη είναι δείγμα της αλαζονείας του κ Καμμένου. Είναι απόπειρα εκφοβισμού όσων θέλουν να μιλούν ελεύθερα για τις πολιτικές μιας κυβέρνησης, που θίγει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναι μια ακόμη απόδειξη της καθεστωτικής λογικής που απέκτησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε πως εκδικάζεται μία αγωγή «για ένα άρθρο που θα το συνυπέγραφε κάθε λογικός πολίτης. Ένα κείμενο με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ύβρεις και συκοφαντίες σαν κι αυτές που χρησιμοποιεί μονίμως ο διώκτης. Ζητά 2 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κοστολογεί τη φίμωση του Τύπου. Προσπαθεί να μετατρέψει τους δικαστές σε όπλο. Να τρομοκρατήσει με εξοντωτικές αγωγές όσους του κάνουν κριτική. Ο ίδιος βέβαια κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία. Όμως, ζούμε ακόμη σε μία δημοκρατική χώρα. Η ελευθερία του Τύπου, όπως και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, είναι προπύργιά της. Και θα παραμείνουν παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του καθεστώτος που υπηρετεί ο διώκτης».

Ο Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε πως «το πολίτευμα με τις θεσμικές του προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένων όσων αφορούν την ελευθερία του λόγου και του τύπου, είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτό δεν έχει αποδεχτεί ο κ. Καμμένος, υπό την ανοχή του κ. Τσίπρα που στηρίζει με την σιωπή του την πρωτοφανή μήνυση κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη.

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης έγραψε νωρίτερα σήμερα στο Facebook: «Ξεκινάμε για τη μάχη με τον Καμμένο. Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή συμπαράσταση».

Ξεκινάμε για τη μάχη με τον Καμμενο.Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή συμπαρασταση

Posted by Andreas Petroulakis on Mittwoch, 11. Januar 2017Σχόλια