Έκκληση Δρίτσα να σταματήσουν οι απεργίες στα λιμάνια

Έκκληση Δρίτσα να σταματήσουν οι απεργίες στα λιμάνια

Νέα έκκληση για συνεργασία απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στους εργαζόμενους στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Aναφερόμενος στο θέμα των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, «ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης».

Ζητώντας ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους, ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και ότι η προσπάθεια δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των εμπλεκόμενων μερών.

Η ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας
«Για μια ακόμα φορά, οφείλω να ενημερώσω ότι το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες και μέχρι αυτή τη στιγμή καταβλήθηκε και συνεχίζει να καταβάλλεται από την κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εξασφαλιστεί η ρύθμιση και όχι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης .

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η επιτυχία των προσπαθειών αυτών, δεν είναι μόνο ευθύνη της κυβέρνησης είναι ευθύνη και όλων των εμπλεκομένων μερών. Η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις. Ελπίζω ότι αυτό θα εκτιμηθεί και θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση από τους εργαζομένους. Είναι προς το συμφέρον όλων να εκτιμηθούν σωστά προτεινόμενες λύσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το συνολικότερο τοπίο αλλά αντίθετα θα αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις που είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν τις επιθυμεί».

ΟΜΥΛΕ: Τα εύκολα τα λόγια τα µεγάλα δεν έχουν πλέον καµμία αξία
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος επεσήμανε σήμερα ότι θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σύµφωνα µε το αρχικό πρόγραµµα, µε νέα 48ωρη Πέµπτη-Παρασκευή 9-10/6/16 καθώς και αποχή από την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή 11-12/6/16.

«Τα εύκολα τα λόγια τα µεγάλα δεν έχουν πλέον καµία αξία. Αξία έχουν οι νοµοθετικές δεσµεύσεις για την εργασιακή συνέχεια όπως άλλωστε προβλέπεται και σε σχετική απόφαση του ΣτΕ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

«Οι εργαζόµενοι στον ΟΛΠ-ΟΛΘ µε τη µαζική συµµετοχή στιςαπεργιακές κινητοποιήσεις όλες αυτές τις µέρες διατρανώνουν τη βούληση τους ενάντια στο ξεπούληµα των λιµανιών και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Η µεγαλειώδης συγκέντρωση σήµερα Τετάρτη 8.6.16 στον Πειραιά έστειλε µήνυµα κλιµάκωσης του ΑΓΩΝΑ, εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για την εργασιακή προοπτική των εργαζοµένων.

∆ιεκδικούµε σταθερή και ασφαλή εργασία θεσπισµένες εργασιακές σχέσεις και κατοχύρωση των εργασιακών µας δικαιωµάτων. Τα εύκολα τα λόγια τα µεγάλα δεν έχουν πλέον καµία αξία. Αξία έχουν οι νοµοθετικές δεσµεύσεις για την εργασιακή συνέχεια όπως άλλωστεπροβλέπεται και σε σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Κλιµακώνουµε τις απεργιακές κινητοποιήσεις σύµφωνα µε το αρχικό πρόγραµµα, µε νέα 48ωρη Πέµπτη-Παρασκευή 9-10/6/16 καθώς και αποχή από την εργασία το Σάββατο και την Κυριακή 11-12/6/16.
Την Παρασκευή 10/6/16 θα υπάρξει συγκέντρωση στη συνεχεια της Γεν. Συνέλευσης των µετόχων του ΟΛΠ στο Χρηµατιστήριο Αθηνών, Λ. Αθηνών 110 για την οποία θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.»Σχόλια