Έκλεψαν χιλιάδες λίτρα πετρελαίου από τον Ελληνικό Στρατό

Έκλεψαν χιλιάδες λίτρα πετρελαίου από τον Ελληνικό Στρατό

Επτά άτομα κατηγορούνται για κλοπή χιλιάδων λίτρων πετρελαίου από τους αγωγούς του Ελληνικού Στρατού, ποσότητες τις οποίες διακινούσαν στη συνέχεια λαθραία στην αγορά.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θα βρεθούν ένας αρχιλοχίας του Ελληνικού Στρατού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του είναι ιδιώτες. Η δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη άτομο, για το οποίο, όμως, προτείνεται η απαλλαγή του.

Όπως περιγράφεται στην πρόταση, η οποία κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, οι κλεμμένες ποσότητες πετρελαίου ανέρχονται σε 294.762 λίτρα και προέρχονται από αγωγούς που βρίσκονται στα πέριξ της Θεσσαλονίκης, όπως Νεοχωρούδα, Γέφυρα, Χαλκηδόνα και Λητή.

Η δε αξία τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Στρατού, προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ, ενώ από τη μετέπειτα λαθροδιακίνηση προέκυψε ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο αποτιμώνται σε 166.729,81 ευρώ. Στην πρόταση περιγράφονται συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπής και επτά σε απόπειρα, κατά το διάστημα από το 2013 έως το τέλος του 2014.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία-φωτιά για έλλειμμα χιλιάδων λίτρων πετρελαίου στο Πολεμικό Ναυτικό

Σχόλια