Εκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία- Στις 9 το βράδυ τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία- Στις 9 το βράδυ τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογική ημέρα η σημερινή για την Τουρκία με εκατοντάδες κόσμο να προσέρχεται στην κάλπη για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Πρόκειται για μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση  για το μέλλον της χώρας και η οποία διεξάγεται με φόντο την αναζωπύρωση της κουρδικής σύρραξης και τη βία των τζιχαντιστών που εξαπλώνεται από τη Συρία.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και το κόμμα του ΑΚΡ στοχεύουν στην ανάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας που έχασαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, κάτι που δεν φαίνεται και τόσο ρεαλιστικό, σε περίπτωση που το φιλοκουρδικό κόμμα HDP ξεπεράσει και πάλι το όριο του 10% που προβλέπεται στην Τουρκία για την εκπροσώπηση ενός κόμματος στη Βουλή.

Μέχρι το απόγευμα, η ψηφοφορία σε όλη την Τουρκία συνεχίζονταν χωρίς σοβαρά προβλήματα, ωστόσο, για το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, δεν είναι διόλου απιθανό να αναδειχθεί ένα νέο κυβερνητικό αδιέξοδο καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων δεν άλλαξαν από τον Ιούνιο και παρά το κύμα τρομοκρατίας που ξέσπασε από τον Ιούνιο, την αναζωπύρωση του πολέμου με το ΡΚΚ, τη στοχοποίηση του φιλοκουρδικού κόμματος από την κυβερνητική παράταξη ως συνενόχου του ΡΚΚ και παρά τους κλυδωνισμούς της οικονομίας.

Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεκινήσει, ωστόσο, η μετάδοση των αποτελεσμάτων απαγορεύεται από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο μέχρι τις 21.00 ώρα Τουρκίας.Σχόλια