Εκλογές 2015: Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Εκλογές 2015: Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Οκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Η χώρα μπήκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των εκλογών για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα… Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Πάνο Καμμένο συγκέντρωσαν 155 έδρες, με τον πρώτο να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης φέρεται.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συμφώνησαν ότι θα προχωρήσουν μαζί στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος αναμένεται να συναντηθούν αύριο, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα δεδομένα και να «κλειδώσει» και τυπικά η μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Είναι νίκη του λαού

Με χειροκροτήματα και συνθήματα έγινε δεκτός στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την μεγάλη νίκη του κόμματός του στις εκλογές.

«Είναι νίκη του λαού. Δώσαμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη. Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή για να σηκώσουμε ψηλά την υπερηφάνεια του λαού μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα μας για να βάλουμε μπροστά το δίκιο του λαού μας. Η σημαία η ελληνική κυματίζει όχι μόνο στις πλατείες της Ελλάδας αλλά και στις πλατείες όλης της Ευρώπης. Είμαστε συνώνυμο του αγώνα και θα τον συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Έχουμε στενούς δεσμούς με τα λαϊκά στρώματα. Το αποτέλεσμα ανήκει στους ανθρώπους που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο που θα το πετύχουμε με σκληρό αγώνα και πολλή δουλειά», σημείωσε.

Το μήνυμα στο twitter

«Μπροστά μας ανοίγεται ο δρόμος της δουλειάς και των αγώνων», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter, για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία, με το γνωστό στίχο «… το καράβι στο λιμάνι θα φανεί θαλασσινό πουλί στα όνειρά μας» και ένα μήνυμα για τη συνέχεια: «Μπροστά μας ανοίγεται ο δρόμος της δουλειάς και των αγώνων».

Οι έδρες

apotelesmata

Το ποσοστό της αποχής φαίνεται να αγγίζει το 48,5% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κυμαίνεται ανάμεσα στο 35% – 37%.

 

Εκλογές 2015: Άρχισε η ροή των αποτελεσμάτων

 Σχόλια