Εκλογές 2015: Oι νέοι όροι του ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Εκλογές 2015: Oι νέοι όροι του ντιμπέιτ Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Κατά γενική ομολογία, το προχθεσινό debate που είδαμε στους δέκτες μας για παραπάνω από τρεις ώρες ήταν βαρετό έως και απαράδεκτο.

Παράλληλοι μονόλογοι, ελάχιστος χρόνος και ελάχιστες ουσιαστικές… θέσεις πάνω στα… φλέγοντα θέματα απογοήτευσαν το τηλεοπτικό κοινό αλλά και τα ίδια τα κόμματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ντιμπέιτ Μειμαράκη – Τσίπρα (14/9) θα διεξαχθεί με άλλους όρους, πιο ελεύθερους που θα δίνουν την ευκαιρία στους δυο διεκδικητές της πρωθυπουργίας να αναπτύξουν τις θέσεις τους και να συζητήσουν μεταξύ τους, με κύριο στόχο να πείσουν τους… αναποφάσιστους.

Οι Γιώργος Κυρίτσης, Θεόδωρος Μιχόπουλος, Πηνελόπη Γαβρά και Κώστας Καραγκούνης φαίνεται πως συμφώνησαν το ντιμπέιτ να ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και να είναι διάρκειας δυο ωρών. Θα συμμετέχουν και πάλι όλοι οι δημοσιογράφοι, όπου οι ερωτήσεις τους θα είναι ανά θεματική ενότητα.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ωστόσο είναι αν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί θα είναι όρθιοι στα πρότυπα της τηλεμαχίας Καραμανλή – Παπανδρέου το 2009 ή καθιστοί.

Το ντιμπέιτ αυτή τη φορά θα περιέχει και τουλάχιστον δυο διαλείμματα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και των δημοσιογράφων των καναλιών προκειμένου να καθοριστούν όλοι οι κανόνες.

Οι τελικές λεπτομέρειες ωστόσο θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες 48 ώρες μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που θα υπάρξει μεταξύ των δύο κομμάτων καθώς ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τους συνεργάτες του θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

To eReportaz θα σας παρουσιάσει όλες τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο τις επόμενες ημέρες, αλλά και την κρίσιμη ημέρα του δεύτερου και καθοριστικού ντιμπέιτ πριν τη μάχη των ΕκλογώνΣχόλια