Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και της Χίλαρι Κλίντον

Την αύξηση των ποσοστών του μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον γερουσιαστή από το Τέξας, Τεντ Κρουζ, και του κυβερνήτη του Οχάιο, Τζον Κέισικ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 8 Απριλίου, παρουσίασε σαφές προβάδισμα για τον Τραμπ (42%), ενώ ακολούθησε ο Κρουζ (32%), και ο Κέισικ (20%).

 

Μολονότι ο Τραμπ προηγείται αισθητά μεταξύ των συνυποψηφίων του από τον Ιούλιο, η αναδημοσίευση στο Twitter διόλου κολακευτικών φωτογραφιών της γυναίκας του Κρουζ από τον Τραμπ, καθώς επίσης η δίωξη στελέχους της προεκλογικής του εκστρατείας για άσκηση βίας εναντίον σε δημοσιογράφο, φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά τα ποσοστά του Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον (53%) προηγείται με διψήφιο ποσοστό του γερουσιαστή από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς (43%), παρά τις πρόσφατες επιτυχίες του τελευταίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 626 Ρεπουμπλικανών και 668 Δημοκρατικών, ενώ τα ποσοστά στατιστικού λάθους κυμαίνονται στο συν πλην 4.6 τοις εκατό.Σχόλια