Εκλογές Νέας Δημοκρατίας: Παράταση της ψηφοφορίας και μετά τις 20:00 – Πάνω από 400.000 οι ψηφοφόρoι

Εκλογές Νέας Δημοκρατίας: Παράταση της ψηφοφορίας και μετά τις 20:00 – Πάνω από 400.000 οι ψηφοφόρoι

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη απόπειρα εκλογών προέδρου στη ΝΔ…

Πάνω από 400.000 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί και δεύτερη παράταση μετά τις 20:00, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας που ήρθαν μαζικά να τιμήσουν τη δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν νέο πρόεδρο στη Ν.Δ.», δήλωσε ο κ. Τραγάκης.

Το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αφενός να αποφύγει ένα νέο φιάσκο (κάτι που μέχρι στιγμής επιτυγχάνεται αφού η διαδικασία εξελίσσεται δίχως προβλήματα) και αφετέρου μέσα από την εκλογική αυτή μάχη και το τελικό της αποτέλεσμα να μπορέσει να διατηρήσει την ενότητά του.

Στην περίπτωση που μόλις υπάρξει το πρώτο ικανό συγκεντρωτικό δείγμα στην ΚΕΦΕ και δείχνει μεγάλες διαφορές μεταξύ των υποψηφίων όπου θα είναι ξεκάθαρη η κατάταξη των τεσσάρων διεκδικητών της ηγεσίας της ΝΔ θα υπάρχουν ανακοινώσεις πιο νωρίς και θα δίνεται από την ΚΕΦΕ ουσιαστικά ροή αποτελεσμάτων σε διαδοχικές φάσεις.
Πρόβλημα στο σύστημα

Τεχνικό πρόβλημα έχει προέκυψε με το σύστημα ηλεκτρονικής διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Αιτία για το πρόβλημα είναι η παράταση μίας ώρα που δόθηκε λόγω της αυξημένης προσέλευσης, καθώς το σύστημα ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Έτσι, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

 

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ για την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας

«Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του κόμματος σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Προσθέτει ότι «καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία.»

«Η εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου» καταλήγει η ΚΕΦΕ.

Όσοι προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες θα πρέπει να γνωρίζουν:

• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
• Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν- επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.
• Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)
• Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).
• Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
• Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

Επίσης τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ, που θα προσέλθουν, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος, μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος www.nd.gr , από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ) και από τους τηλεφωνικούς αριθμούς:

210-9444732
210-9444981
210-9444340 έως 345

Τζιτζικώστας: Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία

Μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία «γυρίζει σήμερα σελίδα» έστειλε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Τα μηνύματα από όλη τη χώρα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας από τη Θεσσαλονίκη, όπου άσκησε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο, που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ για την ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ.

«Οι Νεοδημοκράτες και οι φίλοι της ΝΔ πήραν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε για ένα κόμμα ανοικτό, σύγχρονο, δημοκρατικό. Για μία παράταξη σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει την χώρα από τη σημερινή κυβέρνηση», κατέληξε μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το εκλογικό κέντρο.

 Μητσοτάκης: Σήμερα παίρνετε τις τύχες της ΝΔ στα χέρια σας

Ο κ. Μητσοτάκης λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε: «Καλημέρα. Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά. Σήμερα παίρνετε τις τύχες της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια σας. Ελάτε να ψηφίσετε».

mitsotakis

Γ. Πλακιωτάκης: Ψηφίζουμε για το μέλλον της παράταξης

«Ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη αρχηγού του κόμματος.

«Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας» είπε μεταξύ άλλων.

Σχόλια