Εκλογή… ρεκόρ για Κωνσταντοπούλου

Εκλογή… ρεκόρ για Κωνσταντοπούλου

Η εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρος της Βουλής θεωρείται βέβαια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που την βλέπουν να σπάει ρεκόρ ψήφων.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (149 βουλευτές), την πρόθεσή τους να ψηφίσουν την κ. Κωνσταντοπούλου έχουν εκφράσει οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας (76), του Ποταμιού (17), των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (13) και του ΠΑΣΟΚ (13). Με αυτά τα δεδομένα, η εκλογή της νεότερης μέχρι τώρα Προέδρου της Βουλής, θα γίνει με 268 ψήφους, έναντι του προηγούμενου ρεκόρ των 223 που κατέχει ο κ.Μεϊμαράκης.

Η μυστική ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 11.00 και στις 18.00 θα γίνει η εκλογή των επτά αντιπροέδρων της Βουλής.

Για τις θέσεις των αντιπροέδρων έχουν ακουστεί τα ονόματα των Αλέξη Μητρόπουλο, Κώστα Μπαλάφα και Λίτσας Αμανατίδου, ως επικρατέστερα.

Για τη θέση του Δ Αντιπροέδρου της Βουλής η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ μία θέση αντιπροέδρου δικαιούται και η Χρυσή Αυγή, η οποία όμως αναμένεται ότι θα μείνει κενή, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα προτίθενται να καταψηφίσουν όποιο πρόσωπο κι αν προταθεί. Ο Σπύρος Λυκούδης αναμένεται να προταθεί από Το Ποτάμι για τη θέση του Ε Αντιπροέδρου και ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ.

Την Κυριακή ξεκινά η ομιλία του Πρωθυπουργού και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με 24ώρη αναβολή λόγω των εξελίξεων στο πεδίο των διαπραγματεύσεων.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει η ομιλία του  κ.Τσίπρα και από την Δευτέρα ως το απόγευμα της Τρίτης θα ακολουθήσουν υπουργοί και βουλευτές. Το απόγευμα της Τρίτης θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Η διαδικασία, καθ’όλη τη διάρκεια της οποίας θα είναι παρόντες και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα ολοκληρωθεί με την τελική ομιλία του Πρωθυπουργού πριν την ψήφο εμπιστοσύνης.
Σχόλια