Εκπαιδευτικά προγράμματα  τον Οκτώβριο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Εκπαιδευτικά προγράμματα τον Οκτώβριο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Τα Σαββατοκύριακα, τη σχολική χρονιά 2015-2016, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος και σε μία διαφορετική θεματική και κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ και έτσι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα αντικείμενα των συλλογών του ΕΠΜ.

Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα
 για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων,
με θέμα την κατηγορία συλλογών του ΕΠΜ «Ο άνθρωπος και το σώμα του. Επιβίωση, τροφή, υγεία, καθαριότητα, ένδυση, υπόδηση, στολισμός σώματος»

Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015
 «Ανακατεύω το… φθινόπωρο!»
Τι χρώμα έχει το φθινόπωρο; Τι γεύση; Τα παιδιά ανακαλύπτουν υλικά και χρώματα του φθινοπώρου, τα συνδέουν με υλικά μαγειρικής και δοκιμάζουν να φτιάξουν τη δική τους πρωτότυπη και μοναδική συνταγή με υλικά της αρεσκείας τους!
Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
 «Ελαιομαγειρέματα!»
Ποια σχέση έχει η ελιά με το λάδι; Πόσο καλό μας κάνει η χρήση του λαδιού; Τα παιδιά γνωρίζουν τα μέρη από τα οποία αποτελείται ο καρπός της ελιάς, ανακαλύπτουν τη χρήση και διατροφική αξία της ελιάς και του λαδιού και παρασκευάζουν τα δικά τους ελιόψωμα.
Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και Σάββατο 31 Οκτωβρίου & Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015
 «Το σώμα μου, ένας μαγικός κόσμος»
Τα παιδιά ανακαλύπτουν το σώμα τους, τις διαφορές και τις ομοιότητες με τα σώματα των άλλων παιδιών και πειραματίζονται με τις δυνατότητες κίνησης του κάθε μέλους. Κατόπιν, με υλικά που είναι στη διάθεσή τους, πράσινα, κόκκινα, κίτρινα καλαμάκια, ποτήρια μιας χρήσης, κουτάλια, σωλήνες και άλλα συνθέτουν ένα γλυπτό για το σώμα τους.Σχόλια