Έκπληξη! Ο Άδωνις υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Έκπληξη! Ο Άδωνις υπέρ κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Αντίθετος με μία νέα παράταση του προγράμματος και υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για αν η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία ή σε ρήξη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», τόνισε ότι «Ρήξη δεν μπορεί να κάνει, πλέον, ο κ. Τσίπρας. Αν ήθελε να την κάνει, έχει αργήσει πάρα πολύ… Οπως και για τη συμφωνία έχει αργήσει πάρα πολύ. Εγώ δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στην κυβέρνηση για εύκολη και άμεση συμφωνία».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της παράτασης, τόνισε ότι το θέμα είναι «τι λεφτά θα πάρει. Αν πάρει πάλι μια παράταση χωρίς χρήματα, θα είναι μια τρύπα στο νερό. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει σε εκκρεμότητα. Πρέπει να κλείσει την 5η αξιολόγηση του μνημονίου εδώ και τώρα. Αν δεν το πράξει αυτό, η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται στην παρακμή».

Για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα της συμφωνίας, ανέφερε ότι αυτή, όπως την είδε στην πρόταση Γιούνκερ είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. «Δίνει πολύ μεγάλο βάρος στην αύξηση των φόρων και πολύ μικρότερο βάρος στη μείωση των δημοσίων δαπανών. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε στο ξέφωτο είναι να πάμε σε μια μηδενική αύξηση των φόρων ή ακόμα και σε μείωσή τους και να υπάρξει μεγάλη μείωση των δαπανών του κράτους. Εγώ θέλω μια συμφωνία που θα κάνει τον ιδιωτικό τομέα να αναπνεύσει και θα οδηγήσει τη χώρα στην ευημερία. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται μια συμφωνία που προστατεύει τον δημόσιο τομέα».

Ο κ.Γεωργιάδης επισημαίνει ότι η εθνική συνεννόηση θα γίνει εφόσον καθίσουμε σε ένα τραπέζι και αποδεχθούν και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατιας,ενώ σε ερώτηση αν εθνική συνεννόηση σημαίνει «μοντέλο Παπαδήμου» προσθέτει πως θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και θα μπορούσε να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός. «Ο ελληνικός λαός,σημειώνει,ψήφισε τον κ. Τσίπρα, μπορεί να διαφωνώ, αλλά το σέβομαι».

Τέλος,ασκεί κριτική για την επίσκεψη του προέδρου των φαρμακοποιών, Κωνσταντίνου Λουράντου στη ΝΔ,την οποία ,όπως σημειώνει έβριζε χυδαία τα τελευταία χρόνια.«Δεν θα πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος και να χαϊδεύουμε εκείνους που θέλουν να κρατήσουν μια συνδικαλιστική καρέκλα και ο κ. Λουράντος, όταν θα πάνε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σουπερμάρκετ, θα ψάχνει τρύπα για να κρυφτεί», είπε χαρακτηριστικά.

 Σχόλια