Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν επρόκειτο για προσβολή προς τον Τσίπρα το «ανόητε»

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν επρόκειτο για προσβολή προς τον Τσίπρα το «ανόητε»

Στη φράση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «είναι η εφαρμογή, ανόητε», που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε κατά τη χθεσινή συζήτηση στην οποία συμμετείχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, υποστηρίζοντας ότι «Δεν επρόκειτο επ’ ουδενί για προσβολή» προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Σόιμπλε παρέφρασε τη γνωστή φράση από την προεδρική προεκλογική εκστρατεία του Μπιλ Κλίντον το 1992 «είναι η οικονομία, ανόητε», κάτι που, όπως η ίδια επεσήμανε, έχει κάνει και κατά το παρελθόν σε συνεντεύξεις του.

«Μπορώ να σας καθησυχάσω ότι δεν επρόκειτο επ’ ουδενί για προσβολή», σημείωσε η Τισενχάουζεν και εξήγησε ότι η φράση χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να καταστεί σαφές ότι στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εφαρμόζονται οι συμφωνίες, και στον οικονομικό και στον πολιτικό τομέα.

«Δεν μπορώ παρά να απορρίψω την υπόθεση» ότι αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «ανόητο», επανέλαβε, και πρόσθεσε ότι και η ίδια βρισκόταν στο Νταβός και δε σχημάτισε τέτοια άποψη.Σχόλια