Εκρηκτικοί διάλογοι μεταξύ Τσατάνη- Παπαγγελόπουλου: «Περάστε έξω κύριε Υπουργέ! Η διαδικασία είναι απόρρητη»

Εκρηκτικοί διάλογοι μεταξύ Τσατάνη- Παπαγγελόπουλου: «Περάστε έξω κύριε Υπουργέ! Η διαδικασία είναι απόρρητη»

Ο πόλεμος του ΔΟΛ με την κυβέρνηση καλά κρατεί, σχετικά με υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, και τις καταγγελίες περί παρέμβασής του, στο έργο της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδος, «το Βήμα της Κυριακής», αναφέρεται πως η εισαγγελέας απέκρουσε φερόμενη προσπάθεια του κ. Παπαγγελόπουλου τον περασμένο Ιούλιο να παραστεί σε συνάντηση κυπρίων και ελλήνων δικαστικών, παραθέτοντας μάλιστα και έναν διάλογο-φωτιά όπου φέρεται να πραγματοποίησαν ο υφυπουργός και η εισαγγελική λειτουργός.

Η συνάντηση δικαστικών από την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της διαδικασίας της Eurojust. Εκεί λοιπόν, συμμετείχαν εκ μέρους των κυπριακών Αρχών μία εισαγγελέας και δύο ανακριτικοί υπάλληλοι, ενώ εκ μέρους των ελληνικών Αρχών συμμετείχε ως αρχαιότερη εισαγγελέας Εφετών η Γεωργία Τσατάνη, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Ελευθεριάνος.

Σύμφωνα με το «Βήμα», Η συνάντηση είχε ξεκινήσει για λίγα λεπτά, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα της αίθουσας και εισήλθε απρόσκλητος ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ο φερόμενος διάλογος που ακολούθησε μεταξύ των δύο:

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Καλημέρα σας, κ. Γενικέ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία είναι απόρρητη και δεν μπορείτε να είστε παρών».

Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είμαι Γενικός Γραμματέας. Είμαι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης».

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Για εμένα είναι το ίδιο, κ. υφυπουργέ. Βρισκόμαστε σε μια απόρρητη συνεδρίαση μεταξύ ανακριτικών και δικαστικών Αρχών. Παρακαλώ να αποχωρήσετε».

Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μα δεν θα συμμετάσχω στη συζήτηση. Απλώς θα παρίσταμαι για να ενημερωθώ για την υπόθεση. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και η πολιτεία έχει δικαίωμα να είναι ενήμερη».

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Ούτε αυτό επιτρέπεται. Παρακαλώ να αποχωρήσετε. Μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση».

Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση ενώ λίγο καιρό αργότερα άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα πρώτα δημοσιεύματα κατά της κυρίας Τσατάνη και οι πρώτες επιθέσεις εις βάρος της.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως «τώρα που έγινε η αρχή, θα ακολουθήσουν πολλές αποκαλύψεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις από δικαστικούς λειτουργούς που επί μήνες ανέχονταν τέτοια φαινόμενα και κατάπιναν τη δυσαρέσκειά τους».Σχόλια