Έκρυθμη η κατάσταση στον Κατσικά- Πρόσφυγες με πέτρες & καδρόνια κατά αστυνομικών

Έκρυθμη η κατάσταση στον Κατσικά- Πρόσφυγες με πέτρες & καδρόνια κατά αστυνομικών

Εντάσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στον Κατσικά του νομού Ιωαννίνων, όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται έντονα για τις συνθήκες διαβίωσής τους στο κέντρο φιλοξενίας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ομάδα περίπου 200 προσφύγων είχε αποκλείσει από εχθές την Εγνατία Οδό, με τον αποκλεισμό να συνεχίζεται και σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

Τελικά, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, η αστυνομία επενέβη στην Εγνατία, προκειμένου να απομακρύνει τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες που από την Τετάρτη είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ωστόσο, η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις, καθώς, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 27 προσαγωγές.

Ανάμεσα στους 15 προσαχθέντες είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στο κέντρο φιλοξενίας, από την πρώτη στιγμή.

Πριν πραγματοποιηθεί η επέμβαση της αστυνομίας, έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στο ίδιο το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, όπου πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.Σχόλια