Έκρηξη στα Εξάρχεια – Στην είσοδο του σπιτιού της εισαγγελέως Τσατάνη

Έκρηξη στα Εξάρχεια – Στην είσοδο του σπιτιού της εισαγγελέως Τσατάνη

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» στην οδό Ιπποκράτους 112, στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Τετάρτης. Ωστόσο, στην ΕΛΑΣ επικρατεί προβληματισμός καθώς στο ίδιο κτίριο κατοικεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Στις 10:20 το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

131016-ekriksi2

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο.

Ιδιαίτερη ανησυχία όμως προκαλεί το γεγονός ότι στην ίδια πολυκατοικία διαμένει η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, η εισαγγελέας είχε εκφράσει τις ενστάσεις της για το γεγονός ότι μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας της.

«Απόψε εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της οικίας που διαμένει η κ. Γεωργία Τσατσάνη, εισαγγελέας Εφετών. Σας το ανακοινώνουμε διότι αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φύλαξης, αντιθέτως η Πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της, αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακές της», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θεμιστοκλής Σοφός. Ανέφερε επίσης ότι η εισαγγελέας είχε υποβάλει ένσταση στο τοπικό Α.Τ. στην οποία ζητούσε την αύξηση ή τη διατήρηση των ανθρώπων στη φύλαξή της, η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, δεν απαντήθηκε καν. «Ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Απόψε εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, από τον οποίο κινδύνευσε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που ζουν πέριξ της οικίας της», συμπλήρωσε ο κ. Σοφός.

131016-ekriksi3

Υπενθυμίζεται ότι το  βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: Τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότoφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων και οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.

131016-ekriksi4

Τα τρία σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχές εξετάζουν τώρα τρία σενάρια για την επίθεση, με αστυνομικές πηγές να θεωρούν την κ. Τσατάνη επικρατέστερο «στόχο».

Δεν μπορούν, όμως, να αποκλείσουν το ενδεχόμενο στόχος να ήταν και το βιβλιοπωλείο.

Η τρίτη πιθανότητα είναι στο «στόχαστρο» να είχε βρεθεί αστυνομικός του Α.Τ. Εξαρχείων, το αυτοκίνητο του οποίου βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.Σχόλια