Έκρηξη Θεοδωράκη: Συνεχίστε μόνοι σας, εμείς θα ψηφίζουμε μόνο τα αναγκαία

Έκρηξη Θεοδωράκη: Συνεχίστε μόνοι σας, εμείς θα ψηφίζουμε μόνο τα αναγκαία

«Πολλά από αυτά που προωθείτε αυτόν τον χειμώνα με συνοπτικές διαδικασίες, θα τα είχαμε αποφύγει αν τότε διαπραγματευόσασταν», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο πρόεδρος του Ποταμιού έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «είμαστε λοιπόν απέναντι σας. Και στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είπαμε παρών, καταψηφίζοντας όλα τα πελατειακά και επιζήμια και υπερψηφίζοντας τα λίγα χρήσιμα» και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εδώ για να προκαλούμε. Αλλά έχουμε βαρεθεί τις δικές σας προκλήσεις στη νοημοσύνη μας, στα προαπαιτούμενα, στο προσφυγικό, στην καθημερινή διοίκηση. Έτσι θα πορευτούμε υπεύθυνα και μακριά από τον δρόμο της δημοφιλούς άγονης πολιτικής».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε, επίσης, ότι «εγώ είχα πει το Μάιο του 2015 πως αν έρθει μια ευρωπαϊκή συμφωνία, που θα κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη και δεν θα την οδηγήσει στον γκρεμό, θα τη στηρίξουμε». «Αυτή ήταν η δήλωσή μου την οποία κάνατε σημαία, λέγοντας ότι ο Θεοδωράκης είναι αυτός που μας πίεζε να φέρουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία. Ας ξανακούσετε την δήλωση μου», τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποταμιού, τα προαπαιτούμενα «που μας καλείτε να ψηφίσουμε – και σήμερα και αύριο και μεθαύριο – είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόντα της ανικανότητας σας, της ιδεοληψίας σας, των ψεμάτων σας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ζει από το άρωμα μιας άδειας φιάλης… της ιδεοληψίας» και ξεκαθάρισε ότι «εμείς βέβαια στηρίξαμε την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Τώρα όμως πρέπει να συνεχίσετε μόνοι σας. Θα ψηφίζουμε μόνο τα αναγκαία. Δεν θα ψηφίσουμε τα λάθη σας». «Πού είναι τα ισοδύναμα για όλα αυτά που κάνατε λάθος και τα δεχτήκατε; Δε θα βρείτε ισοδύναμα. Όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί δεν θέλετε να κόψετε δαπάνες. Γιατί προστατεύετε το πελατειακό κράτος», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «σήμερα μάθαμε, από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, ότι η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων, τέθηκε στο αρχείο. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, που αφορά εκατοντάδες εκατομμύρια, κλείνει και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ή μάλλον τη ζημιά θα την πληρώσουν πάλι οι ξεζουμισμένοι φορολογούμενοι».

Υπογράμμισε ότι «λέτε ότι διαφωνείτε ριζικά με τα όσα έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά αφήσατε την υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής να οδηγηθεί στο αρχείο. Δίνετε αφειδώς εκατομμύρια σε πελάτες σας, που τα παίρνετε από αυτούς που δεν ξέρουν ποιo φόρο να πρωτοπληρώσουν».

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει «πώς θα διασφαλίσετε πως δεν θα γίνονται διευθετήσεις και ρουσφέτια σε αυτούς που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη; Τι θα κάνετε με τους κοινωνικά αδύναμους δανειολήπτες; Θα αφήσετε να κρίνουν τα δάνεια οι ίδιοι άνθρωποι που τα έδωσαν;». «Ρεαλισμό θέλει η πολιτική και όχι κούφια λόγια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «έτσι όμως συνεχίζετε να παίζετε με τις ελπίδες και τις αγωνίες του κόσμου».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο άρθρο 28, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, λέγοντας ότι «πουλάτε ελπίδα σε περιοχές που οφείλουμε να κάνουμε πολλά. Αλλά ξέρετε πως βάζοντας μέσα και τις περιουσίες της ΑΓΕΤ και της Εθνικής, για πολλά χρόνια θα υπάρχουν δικαστικές διαμάχες και δε θα γίνει απολύτως τίποτα. Πού θα βρεθούν τα κεφάλαια για την ανάπλαση;».

Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχονται τεράστια προσφυγικά κύματα. Από τον Απρίλη και από τη Μυτιλήνη σας ζητάμε να πάρετε πρωτοβουλίες, έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της Τουρκίας. Ξέρετε τι μας απάντησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού; Ότι οι θλιβερές απόψεις του Ποταμιού απηχούν τις απόψεις της κυρίας Λεπέν». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να οργανώσει μια συνάντηση κορυφής στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή των ευρωπαϊκών θεσμών και βεβαίως και της Τουρκίας.Σχόλια