Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει στις ληστείες και στις διαρρήξεις την Σαλαμίνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει στις ληστείες και στις διαρρήξεις την Σαλαμίνα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά και το Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, στη Σαλαμίνα, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τρεις Ρομά, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 20, 30 και 40 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμων περί όπλων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, από τις αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Σαλαμίνας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης, οι δράστες, αφού εντόπιζαν τις οικίες – στόχους τους, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Σε περίπτωση που εντός των οικιών βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν με απειλή ή χρήση βίας και ερευνούσαν τους χώρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 10 φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, ένα μαχαίρι, το χρηματικό ποσό των 17.495,8 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, πέντε κινητά τηλέφωνα, tablet, δύο ρολόγια χειρός και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 7 περιπτώσεις ληστειών και τρεις διαρρήξεις οικιών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, θα συνεχιστεί.


Σχόλια