Έκτακτη επίσκεψη του Τ. Κέρι στην Καμπούλ

Έκτακτη επίσκεψη του Τ. Κέρι στην Καμπούλ

Έκτακτη επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, προκειμένου να εκτονώσει την πολιτική κρίση που μαίνεται στην εν λόγω χώρα από το 2014, μεταξύ του προέδρου, Ασράφ Γκάνι και της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για το Αφγανιστάν, με την κυβέρνηση να έχει αποδυναμωθεί λόγω των εσωτερικών τριβών με την αντιπολίτευση, τη σημαντική επιδείνωση της οικονομίας, και την ανασύσταση ομάδων Ταλιμπάν.

Η επίσκεψη του Κέρι θα τονίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, ήταν το κεντρικό μήνυμα της ανακοίνωσης του εκπροσώπου τύπου του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών.

Τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες, η Διατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) αναμένεται να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν για τα επόμενα χρόνια.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι μια μεγάλη πολιτική κρίση που θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της παρούσας κυβέρνησης», ανέφερε πολύ καλός γνώστης των αφγανικών υποθέσεων και εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου των ΗΠΑ για την ειρήνη, Άντριου Γουάιλντερ.

 

 Σχόλια