Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητούν Γερμανία, Αυστρία & Σλοβακία

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό ζητούν Γερμανία, Αυστρία & Σλοβακία

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη εβδομάδα για το μεταναστευτικό, ζητούν Γερμανία, Αυστρία και Σλοβακία.

Αναλυτικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μετά από συνάντησή τους στο Βερολίνο ζήτησαν να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την προσφυγική κρίση, ενώ λίγο νωρίτερα, το ίδιο αίτημα είχε διατυπώσει και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων, οι συνοριακοί έλεγχοι τους οποίους επανέφερε η Γερμανία, επιβράδυναν τη ροή των μεταναστών που περνούν από την Αυστρία κατευθυνόμενοι στον προορισμό της επιλογής τους, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις σιδηροδρομικών δρομολογίων κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της Αυστρίας.

Την ίδια ώρα, η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι, έπειτα από ρεκόρ αφίξεων τη Δευτέρα, λιγότεροι μετανάστες εισήλθαν στην Αυστρία, καθώς η Ουγγαρία προσπάθησε να ασφαλίσει τα νότια σύνορά της από χιλιάδες ανθρώπους που διασχίζουν πεζή τα Βαλκάνια.

Ωστόσο στο Σάλτσμπουργκ, την τελευταία πόλη καθ΄ οδόν προς τη Γερμανία, όπου μέχρι πρόσφατα τα τρένα σταματούσαν μόνο για λίγο προτού συνεχίσουν για το Μόναχο της Γερμανίας, ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται.

«Πολλοί ταξιδιώτες περιμένουν ήδη στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ για να συνεχίσουν το ταξίδι τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία OeBB, χωρίς να δίνει στοιχεία. «Η OeBB συμβουλεύει τους επιβάτες να μην ταξιδεύουν στη Γερμανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.Σχόλια