Έκτακτη σύσκεψη μετά την έκθεση-φωτιά του ΔΝΤ, θα τελειώσει η αβεβαιότητα λέει ο Τσίπρας

Έκτακτη σύσκεψη μετά την έκθεση-φωτιά του ΔΝΤ, θα τελειώσει η αβεβαιότητα λέει ο Τσίπρας

Εξερχόμενος των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους αν θα τελειώσει η αβεβαιότητα, απάντησε «θα τελειώσει, θα τελειώσει».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικης Νίκο Παππά και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου. Το θέμα της σύσκεψης ήταν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Συνεδριάζει το ΔΝΤ και η Ελλάδα περιμένει κακά μαντάτα

Μπορεί ο πρωθυπουργός μετά το πολιτικό συμβούλιο στην Κουμουνδούρου να εμφανίστηκε αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ωστόσο η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού ο κίνδυνος παράτασης των διαπραγματεύσεων δεν θεωρείται απίθανο σενάριο.

Εξάλλου σήμερα συνεδριάζει το ΔΝΤ με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους να περιμένουν την απόφαση του Ταμείου σχετικά με τη συμμετοχή του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα. Ειδικά στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν τη στάση του ΔΝΤ προκειμένου να χαράξουν τη διαπραγματευτική τους τακτική ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Η έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, που θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, θα φέρει ξανά στο προσκήνιο όσα ζητάει το ΔΝΤ. Μείωση του αφορολόγητου, περικοπές των συντάξεων και πιθανόν και των μισθών, αλλά και μεταρρυθμίσεις σε θέματα όπως τα εργασιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία – Σενάρια για την επόμενη μέρα

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Σχόλια