Παραδόθηκε ο αεροπειρατής της Κύπρου

Παραδόθηκε ο αεροπειρατής της Κύπρου

Aίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία της Κύπρου, αφού σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Αιγύπτιος παραδόθηκε στις Αρχές, κάτι που λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε και από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου μέσω twitter.

Ο αεροπειρατής παραδόθηκε με τα χέρια ψηλά και όπως φάνηκε τελικά δεν είχε εκρηκτικά. Αυτή την ώρα ανακρίνεται. Οι Αρχές μιλούν για άτομο ασταθούς ψυχικής κατάστασης.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος ο αεροπειρατής κατέβηκε τελευταίος από το αεροσκάφος και κατευθύνθηκε σε ένα μεγάλο υπόστεγο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Όχημα της κυπριακής αστυνομίας τον πλησίασε και τότε ο αεροπειρατής υψώνοντας ψηλά τα χέρια παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αφού πέταξε από πάνω του κάποια αντικείμενα, τα οποία παραλήφθηκαν από τις τοπικές αρχές και εξετάζονται. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού σε όχημα απομακρύνοντάς τον από το σημείο.

Το tweet του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου

Το χρονικό

Αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, τύπου Airbus, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 8.50 πμ στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας, λόγω αεροπειρατείας. To αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Η πληροφορία ελήφθη η ώρα 8.30 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας, και αφορούσε αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό την απειλή αεροπειρατών. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 8:50 πμ.

Ερωτικό θρίλερ πίσω από την αεροπειρατεία

Ο αεροπειρατής ζήτησε να δει μια Κύπρια με την οποία είχε παλαιότερα σχέση. Η Μαρίνα Παράσχου, κάτοικος του χωριού Ορόκλινη το  οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα έξω από τη Λάρνακα, εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο, όπου συνομίλησε με το δράστη.

ImageHandler

Δεν ήταν ο καθηγητής Ιμπραχίμ Σαμάχα, αλλά ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά. 

Νωρίτερα σήμερα, ο  59χρονος καθηγητής πανεπιστημίου Ιμπραχίμ Σαμάχα που εμφανίστηκε από τα διεθνή μέσα ως ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την αεροπειρατεία στο Airbus A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, μίλησε στην αραβόφωνη έκδοση του βρετανικού σταθμού BBC ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι αυτός ο αεροπειρατής.

(Δείτε στο παρακάτω γράφημα τη διαδρομή που ακολούθησε το αεροσκάφος)

larnaca

Διαβάστε επίσης:

Επιβάτης έβγαλε φωτογραφίες με τον αεροπειρατή – Δείτε τη ΦΩΤΟ ΕΔΩ

 Καλύμματα κινητών τηλεφώνων ήταν τα «εκρηκτικά» του αεροπειρατή στην Κύπρο


Σχόλια