Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων, βάσει του νόμου περί πλημμελήματος, αποφάσισε η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι η κ. Σαββαΐδου απέρριψε νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, το αίτημα του πρωθυπουργού να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές της ήταν σύννομες και είχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

«Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες. Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Σαββαΐδου, σε επιστολή της.Σχόλια