Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του «Τσέσνα» στα Καλάβρυτα – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του «Τσέσνα» στα Καλάβρυτα – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Με τον χειρότερο τρόπο εξελίχθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους τύπου «Τσέσνα», το οποίο αγονείτο από την Κυριακή το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγα λεπτά εντοπίστηκαν από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους Τσέσνα ανάμεσα στην περιοχή Σούβαρο – Ποταμιά.

Ο 32χρονος χειριστής του μονοκινητήριου και ο εκπαιδευόμενος συγκυβερνήτης εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι.

Το Τσέσνα είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα. Υπενθυμίζεται πως ο πιλότος του Τσέσνα περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από πλωτό του Λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος στην ακτογραμμή Κιάτου-Ξυλοκάστρου δεν εντόπισαν κάτι από το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί υπήρξε μία πληροφορία πως στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, ωστόσο δεν ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος, αλλά αποτελούν συντρίμμια παλιαότερου ατυχήματος.

171016-tsesna-in-3 171016-tsesna-in-2 171016-tsesna-inΣχόλια